hirdetés

Velünk tartasz?
Elrendelte a bíróság M. Richárd letartóztatását

Elrendelte a bíróság M. Richárd letartóztatását

2021-01-18 Facebook

Időpontfoglalás klíma javításra, töltésre:
+36 30 508 4617
hirdetés

A Fővárosi Törvényszék a másodfokú eljárás befejezéséig bűnismétlés valamint szökés és elrejtőzés veszélyére figyelemmel elrendelte a korábban első fokon nem jogerősen 4 év szabadságvesztésre ítélt M. Richárd letartóztatását.

Az ügyészség azután indítványozta ismét a férfi letartóztatását, hogy M. Richárd szilveszterkor a belvárosi éttermében kijárási korlátozás alatt, szabályokat megszegve bulit tartott, valamint a gyanú szerint kábítószert is fogyasztott és terjesztett.

A végzés nem végleges, mert az ügyészség a szökés-elrejtőzés veszélyének mint további indoknak a megállapítása miatt, a védelem pedig a letartóztatás mellőzéséért jelentett be fellebbezést.

M. Richárd még 2017-ben jogosítvány nélkül, kokainnal a szervezetében a megengedett sebesség többszörösével hajtott a Dózsa György úton, amikor a Kassák Lajos utca kereszteződésénél egy Citroën szabálytalanul elé kanyarodott és összeütköztek.

A Citroen nekiment egy közeli trolimegállónak. A balesetben a Citroen két utasa életét vesztette és többen pedig megsérültek.

hirdetés

A férfi azóta már volt egy rövid ideig börtönben, ám súlyos betegségére és közeledő műtétére hivatkozva kiengedték és bűnügyi felügyelet alá helyezték. Azóta többször is megszegte a szabályokat. Kapták el bedrogozva, vezetett jogosítvány nélkül, legutóbb pedig szilveszter éjjelén fogták el, mikor éttermében a kijárási korlátozást megszegve, bedrogozva bulizott barátaival.

A férfinak ezzel az üggyel párhuzamosan egy másik ügy miatt is bíróság elé kell állnia.

Tavaly novemberben ugyanis kötelesség megszegésére és hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés, közokirat-hamisítás és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt emelt vádat ellene a Központi Nyomozó Főügyészség


KAPCSOLÓDÓ:

Vesztegetéssel akarta visszaszerezni jogsiját M. Richárd, majd a baleset után szintén pénzzel akarta befolyásolni a büntetőeljárást

Borítókép: MTI / Forrás: ugyeszseg.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassákPartnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK