Gondolkodtató
Egyre aktívabbak a lopósautók
Egyre aktívabbak a lopósautók
Hirdetés

Évente több mint 2000 autó visznek el a fővárosi hatóság részéről. Van egy lehetőség, amivel megúszható az elszállítás, azt is eláruljuk.

A Vezess.hu kérte ki a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) adatait arról, hogyan alakultak azok az intézkedési számok, amikor elszállítottak autókat.

2016-ban 2177 szabálytalanul álló autót vittek el, míg 2015-ben 1831 kocsit, azt megelőzően 2014-ben 1708 autót.

Az elszállítások leggyakoribb okai, a mozgáskorlátozott helyén parkolás, útkereszteződés közepén parkolás, megállás a zebrán.

Az adatok közül kiemelhető, hogy komoly mértékben, 32 százalékkal 191-re emelkedett tavaly a legdurvább megállások száma, amikor egy-egy magára hagyott autó akadályozza a tömegközlekedést is – írta Vezess.

Az elszállított autókat egy XVI. kerületi telephelyre szállítják, ahol a szállítási költségként kiszámlázott 20 ezer forinton felül napi 1200 forintnyi tárolási díjat kell fizetni, ezt már akkor is, ha 2-3 órával a lopósautó akciója után érkeznek a Rákosi út 43-ba. Ennek nyomán tavaly a FÖRI kasszájába 43,15 millió forintot fizetettek az autósok.

Van egy biztos módszer a „lopós autók” ellen, de nem sokan használják

Érdekes lehet még, hogy a magára hagyott autókat, amelyekért nem jelentkezik elszállítás után senki, akár értékesíthetik is hat hónapnál tárolás után. Igaz ezek többségében pár százezer forintos, rossz állapotú autók.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170528_Egyre_aktivabbak_a_loposautok

 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés