Van egy biztos módszer a „lopós autók” ellen, de nem sokan használják

 BALESETI KÁRTÉRÍTÉS? 
Online ügyintézés
Szakértő csapat
 KATT IDE 

hirdetés

Mielőtt akcióba lendül az autóelszállító tréler, a közteresek elvileg megpróbálják értesíteni a tulajdonost. Legalábbis azt, akinek van erre a szolgáltatásra előfizetése.

Csak a tavalyi évben 1770 gépjárművet szállítottak el csak a fővárosi közterület fenntartó trélerei szabálytalan parkolás miatt – tudtuk meg a Fori nevű szervezet (Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság) sajtóosztályától, amely az elszállításokat is intézi. A kerületek önkormányzatai legalább ilyen aktívak saját területeiken, úgyhogy nem kevés autós fizethet minden évben komoly összeget az elszállítást, vagy kerékbilincselést követően.

A statisztikákra annak kapcsán kérdeztünk rá, hogy létezik egy, talán nem is annyira közismert módszer, hogy mindez ne történjen meg, vagy legalábbis tudunk tenni ellen.

Mi úgy tudtuk sms-en, illetve emailen keresztül, értesítést lehet kérni ilyen esetekre, előzetes regisztrációt követően. A lehetőség valóban létezik és a kiértesítést a Fővárosi Ügyeleti és Információs Központot végzi – mint kérdésünkre megtudtuk viszont telefonos elérhetőség esetén csak hívással történik, sms nem kerül küldésre – közölte a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósága.

„Amennyiben telefonszám és e-mail cím is meg van adva, akkor elsődlegesen telefonon (hívással) történik a kiértesítés, ha ez nem sikerül, akkor a megadott üzenetet küldjük el e-mail-ben.” A telefonhívás, vagy az email lényege, hogy ha hívástól vagy az email elküldésétől számított 15 percen belül odaér a gépjárművéhez nem viszik el az autóját. Hozzátették, hogy az esetek 90 százalékában a telefonos kiértesítés sikeres – legalábbis akinek van ilyen szolgáltatásra előfizetése – az e-mail címre küldött üzenetek száma elenyésző.

© MTI / Mohai Balázs

A lényeg ugyanis, hogy a Kormányhivatalban regisztráltatni kell erre a szolgáltatásra – telefoszámot rendelnek a tulajdonos, vagy üzembentartóhoz – ennek jelenlegi, egyszer díja 2300 forint. További fontos pont, hogy a 15 percet onnan számolják, amikor sor kerül a hívásra, illetve elküldésre kerül az e-mail.

Persze, ha valaki megmenekült az elszállítástól vagy kerékbilincstől, akkor is van mit fizetni. Az elszállítás 20 000 forintos darabdíját, valamint a tárolásért számolt 1200 Ft/napi összeget megússzuk, de a szabálytalan parkolásért kiróható közigazgatási vagy szabálysértési bírságot nem, amelynek összege 5 000 forinttól egészen 150 000 forintig terjedhet.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170316_Van_egy_jo_modszer_a_lopos_autok_ellen

 

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Ajánlott

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?