Hirdetés

Gondolkodtató
Dicséretet és jutalmat kaptak az ámokfutót elfogó rendőrök
Dicséretet és jutalmat kaptak az ámokfutót elfogó rendőrök
Hirdetés

Dicséretben és jutalomban részesítette Pest vármegye rendőrfőkapitánya Büki Renáta és Gál Zsombor őrmestert.

Ők voltak, akik augusztus elején üldözőbe vették azt a sofőrt, aki a hang- és fényjelzésük ellenére inkább a gázba taposott, esetenként 200 km/óra sebességgel száguldva tova az M2-es autópályán egy Mercedesben.

Hirdetés

„Dolgozott az adrenalin, de tudtam, higgadtnak kell maradnom” – mondta az eset után Gál Zsombor, a Váci Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, aki a rendőrautót vezette Dunakeszinél, és akire ráhúzta a kormányt a menekülő mercis.

A férfi megpróbálta megelőzni a rendőrautót, de nekiütközött, így az lesodródott a leállósávba.Ekkor a menekülő férfi rárántotta a kormányt a vele egy vonalban haladó rendőrautóra, a rendőr a fékbe taposott, hogy elkerülje az ütközést, így az üldözött sofőr a beton sávelválasztónak hajtott. Ettől kiszakadt a bal első kereke, így a bicegő gépjármű a leállósávban fejezte be útját, ahol körülvették a rendőrautók és az azokból kipattanó rendőrök.

A férfit a rendőrök fegyverüket elővéve felszólították, hogy szálljon ki, de neki esze ágában sem volt, fejben még tovább menekült, ám a rendőrök kihúzták a járműből. A sofőr ezután azt kiabálta a rendőröknek, hogy „megdöglenek”. Megbilincselték, előállították a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségre, ahol kiderült, hogy már eleve el volt tiltva a vezetéstől.

Hirdetés

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Az üldözésben részt vevő rendőrökkel szemben rendkívüli esetekben szokásos vizsgálat indult. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a vizsgálat lezárult, és kiderítette, hogy a rendőri intézkedés jogszerű, szakszerű és arányos volt.

A reagálóképességből és helyzetfelismerésből kiválóra vizsgázott rendőröket Lauda Zoltán r. dandártábornok 2023. augusztus 16-án méltatta, intézkedésükért az általa irányított egység minden tagja nevében köszönetét fejezte ki.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés