Hirdetés

Hírek
Autóval szombattól könnyen tilosban is járhatsz a kijárási korlátozás miatt?
Autóval szombattól könnyen tilosban is járhatsz a kijárási korlátozás miatt?
Hirdetés

Az új kormányrendelet a társadalmi érintkezést igyekszik minimalizálni a járvány elszabadulásának megelőzése érdekében, ennek megfelelően nem gördít akadályokat a gépjármű-közlekedés elé, feltéve, hogy valaki alapos indokkal hagyná el a lakóhelyét. – fejti ki cikkében a totalcar.hu

A törvény az alapos indokok közé sorolja az üzemanyag-töltőállomás, illetve a gépjárműszerviz felkeresését, azaz olyan helyszínekét, amik a gépjárműhasználat fenntartásának feltételeit biztosítják. Ugyanakkor autóval is csak alapos indokkal indulhatunk el otthonról.

Hirdetés

Arról, hogy tételesen mi számít ilyennek, arról itt tájékozódhatsz.

Azt azért érdemes megjegyezni, hogy a szabadidős célú közlekedést a törvény kifejezetten gyalogosan engedélyezi egyedül, vagy az egyazon háztartásban élőkkel közösen.

Magyarul aki kocsival viszi a családot kirándulni, vagy csak kimenne csapatni az üres utakra a verdával, az szombattól tilosban jár.

– írja a totalcar.hu

Abban bizonyára sokan egyetértünk, hogy sokak számára és számunkra sem egyértelmű a rendelet.

A Totalcar szerkesztősége például elég szigorúan értelmezi azt.

Kimagyarázni az autóval történő kimozdulást nem lesz nehéz a rendelet alapján. Azt, hogy ezt majd mennyire ellenőrzi komolyan a hatóság, nem tudjuk. Az biztos, hogy nem tartjuk helyesnek, ha az autóval, vagy anélkül történő kirándulásokat sokan időzítenék mostanra, hiszen akkor nincs túl sok értelme az intézkedésnek. Vezéreljen titeket a józan ész!

Frissítés: ITT


Gumicsere otthonról?

– hirdetés –

http://sosmobilgumis.hu
Mindent megteszünk, hogy felelősségteljesen végezzük a munkánkat. Bevezettük:
‼Maszk, kesztyű.😷 ‼Akár készpénzmentesség. (azonnali utalás) Tehát 0 fizikai kontakt.☝️ Kocsijainkban 2-2 ózonos fertőtlenítő klimatisztító gép is van.☝️
(szponzorált)

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés