Hirdetés

Hírek
Ausztria is bekeményít – Nem csak a jogsit, de az autót is bukhatja, aki gyorsan hajt
Ausztria is bekeményít – Nem csak a jogsit, de az autót is bukhatja, aki gyorsan hajt
Hirdetés

Szeptember elsejétől bekeményít Ausztria. Az osztrák rendőrség az eddiginél sokkal szigorúbban fog fellépni a gyorshajtókkal szemben – szúrta ki az origo.hu

Megszavazta az osztrák parlament a gyorshajtásokra vonatkozó szabályok szigorítását. A parlament által elfogadott szigorítások értelmében, különösen veszélyes esetekben nem csak a jogosítványt vonnák be, de akár az autót is lefoglalnák és hasonló keménységgel fognak eljárni a gyorshajtók esetében is.

Aki a sebességhatárt 30 km/h-val túllépi, annak az eddigi 70 helyett legalább 150 eurót kell fizetnie, a bírság felső határát pedig az eddigi 2180-ról 5000 euróra emelik.

Az új szabályok értelmében különösen veszélyes esetekben akár a járművet is lefoglalhatják a rendőrök,a visszaesők pedig igazán nagy szigorra számíthatnak.

A szabályozásnak ez a része csak az év végén léphet majd hatályba, ugyanis sok még a nyitott kérdés. Többek között problémákat okozhat például az, ha az autó nem a sofőré, hanem egy másik személyé.

A tervek szerint keményen fellépnek az illegális autóversenyek résztvevői ellen is. Akit verseny közben érnek tetten, annak legalább hat hónapra bevonják a jogosítványát, ezt követően pedig közlekedéspszichológiai tesztre küldik.

Hirdetés


KAPCSOLÓDÓ: (videó)

Németországban már akkor is bukod a jogsid, ha legalább 21 km/h-val túlléped a sebességhatárt


Forrás: origo.hu


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés