Hirdetés

Hírek
Németországban már akkor is bukod a jogsid, ha legalább 21 km/h-val túlléped a sebességhatárt
Németországban már akkor is bukod a jogsid, ha legalább 21 km/h-val túlléped a sebességhatárt
Hirdetés

Németországban minden korábbinál komolyabb büntetésekkel kívánják felvenni a harcot a gyorshajtók ellen – szúrta ki a hvg.hu

Magyarországon egy belterületen 21 km/h-val történő gyorshajtás 30 ezer forintba és 4 büntetőpontba kerül.Németországban ennél sokkal szigorúbb intézkedéseket vezetnek be. A Bundesrat, vagyis a német Szövetségi Tanács nemrégiben rábólintott az StVO-t, vagyis a helyi KRESZ-t érintő legfrissebb változásokra, melyek hamarosan életbe is fognak lépni.

Az egyik legfontosabb változás, hogy aki lakott területen belül 21-30 km/h-val túllépi a legnagyobb megengedett sebességet, attól az eddigi eljárástól eltérően 1 hónapra azonnal elveszik a jogosítványát.

Az eddigiekben csak azok számíthattak ilyen szankcióra, akik 31-50 km/h-val autóztak többel a megengedettnél. A sebességhatárt 51-60 km/h-val túllépők változatlanul 2 hónapos jogosítvány-elvételre számíthatnak.

Hirdetés

Külterületen 26 km/h-s és a feletti sebesség-túllépés esetén veszik el a jogosítványt 1 hónapra.

A lakott területen belüli maximum 10 km/h-s, illetve 11-15 km/h-s gyorshajtás pénzbírsága a duplájára emelkedik, 10-ről 20, illetve 20-ról 40 euróra, és hasonló mértékben drágul a külterületi gyorshajtás is. A megengedettnél 16-20 km/h-val gyorsabban hajtók is duplájára emelt, 60-70 eurós pénzbüntetésre számíthatnak, illetve az új szabályozás szerint már 1 büntetőpontot is kapnak az érintett sofőrök.

Forrás: hvg.hu


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés