Hirdetés

Hírek
A vasárnapi tömegbaleset károsultjai nem kapnak rendkívüli előleget a biztosítóktól. A tavalyi esetnél kaptak az érintettek
A vasárnapi tömegbaleset károsultjai nem kapnak rendkívüli előleget a biztosítóktól. A tavalyi esetnél kaptak az érintettek
Hirdetés

Tavaly, az M1-es autópályán történt tömegbaleset után az érintettek rendkívüli előleget kaptak a biztosítóktól, a mostani eset károsultjai viszont erre nem számíthatnak.

A biztosítók több mint tíz évvel ezelőtt kialakítottak egy belső önszabályozást, amely olyan tömegbalesetre vonatkozik, ahol legalább húsz gépjármű sérül meg egy helyszínen

– nyilatkozta az RTL-nek Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) kommunikációs vezetője.

Hirdetés

Vasárnap azonban több kisebb baleset történt, így azt javasolják, hogy akinek van cascója, az csináltassa meg az autóját. Ahol egyértelmű a felelősség kérdése és a felek meg is tudnak egyezni, ott a károkozó biztosítójánál kell jelentkezni.

Ahol nem egyértelmű, hogy ki a felelős, ott a MABISZ-nál jelentkezzenek, és a MABISZ befogadja a kártérítési igényeket, elvégzi a kárfelmérést, a hivatalos iratok beérkezte után eljuttatja az illetékes biztosítóhoz az iratokat

– tette hozzá Lambert Gábor.

Ennek értelmében meg kell várni, amíg a rendőrség lezárja a vizsgálatokat..

Mint arról vasárnap mi is beszámoltunk, tömegkarambol történt az M7-es autópálya Velencei tó környéki szakaszán, mert hatalmas köd és füst borította be a pálya ezen szakaszát.

Az RTL stábja több sofőrrel is beszélt, egyikük azt mondta, hogy olyan sűrű ködbe futott bele, mint a tej. Azonnal lassított, majd feltűnt előtte egy már álló kamion. Belenézett a tükörbe, és azt látta, hogy jön mögötte valamilyen nagyobb autó, amely belészaladt, és belökte a kamion alá, majd kinyílt a légzsák.

Mint fogalmazott:

Azon imádkoztunk, hogy ne jöjjön mögöttünk egy még nagyobb autó, ami még jobban benyom a kamion alá, és nem tudunk kiszállni.

Hirdetés

Egy asszony pedig arról beszélt, hogy összevissza csapódtak az autópályán. Miután kiszálltak az összetört kocsijukból, semmit sem láttak, csak az érkező autók becsapódását hallották, és nagyon erős maró szagot éreztek.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés