Hirdetés

Hírek
Tömegbaleset történt az M7-es autópályán a köd miatt, halálos áldozat is van
Tömegbaleset történt az M7-es autópályán a köd miatt, halálos áldozat is van
Hirdetés

A Velencei-tó térségében mind a két irányban rosszak voltak a látási viszonyok. A balesetek miatt több kilométeres a torlódás, az érintett szakaszon teljes útlezárást rendeltek el az autópálya mindkét oldalán. – közölte az Index.

Baleset történt vasárnap reggel az M7-es autópályán, a Velencei pihenőhely közelében. Az Index egyik olvasója arról számolt be, hogy összetört autókat lehet látni a sztrádán, a sofőrök pedig a leállósávban várták a segítséget. A közlekedést a köd nehezítette, valamint Pákozdon kigyulladt egy épület, ami hatalmas füsttel járt. Valószínűleg ez okozta a baleseteket. A mentők nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, a portál megkeresésére az Országos Mentőszolgálat későbbre ígért tájékoztatást.

Hirdetés

A katasztrófavédelem munkatársai sorra áramtalanítják a balesetekben érintett járműveket. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-vel annyit közölt, hogy a baleset helyszínére számos mentőegység, köztük mentőhelikopter is érkezett, a mentés, a sérültek ellátása folyik. Az autópálya fenntartó MKIF Zrt. már arról adott tájékoztatást, hogy halálos baleset történt.

Az Index megkereste az ügyben a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik közleményben adtak tájékoztatást a történtekről. Eszerint feltételezhetően a sűrű köd következményeként kialakult rossz időjárási és látási viszonyok miatt történt baleset az autópálya mindkét oldalán. A tájékoztatás szerint több tucat jármű érintett a balesetekben, és több kilométeres a torlódás. Az érintett szakaszon teljes útlezárást rendeltek el.

Az Útinform közlése szerint a Velencei-tó térségében sokfelé rosszak a látási viszonyok, a belátható útszakasz hossza helyenként 100 méter alá is csökkenhet. A 45-ös kilométernél is baleset történt, emiatt a főváros felé vezető oldalon, az 50-es kilométernél Pákozdnál, míg Letenye irányába a 42-es kilométernél, a kápolnásnyéki kihajtónál kiterelik a forgalmat. Mindenkit arra kérnek, fokozott figyelemmel közlekedjenek, és tartsanak nagyobb követési távolságot.

Hirdetés

Eközben a pákozdi önkormányzat a Facebook-oldalán jelezte, hogy egy kápolnásnyéki csirketelepen tűz ütött ki, ez okozza a hatalmas füstöt a Velencei-tó irányában.

Borítókép: feol.hu /Déri Brenda

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés