Hirdetés
Hírek
A könyvelők szerint egyáltalán nem egyértelmű, hogy ki is tankolhat kedvezményes áron az új rendelet szerint
A könyvelők szerint egyáltalán nem egyértelmű, hogy ki is tankolhat kedvezményes áron az új rendelet szerint
Hirdetés

Ahogyan arról mi is beszámoltunk szombat déltől új, drasztikus szigorítást vezettek be a hatósági üzemanyagáras tankolásra. A legfőbb változás, hogy már csak a magántulajdonú gépjárművekbe, a taxikba és a mezőgazdasági gépekbe tankolható 480 forintos, hatósági áron benzin és gázolaj Magyarországon.

A szombaton 11.18 perckor bejelentett üzemanyagárral kapcsolatos közlések és a kormányrendelet szövege súlyos ellentmondásban áll – hívja fel a figyelmet Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) Az ellentmondás a kormányrendeleten belül is fennáll.

A problémát az “üzembentartó” kifejezés okozza, amit a Kormányinfón élőszóban és az azt követő facebook közlésekben is MAGÁNTULAJDONÚ gépjárműként magyaráztak.

Valójában a rendeletben sem az szerepel, hogy természetes személy üzembentartó esetén jár a 480 forintos üzemanyagár! A rendeletben “nem természetes személy által üzemeltetett” fordulat szerepel, ez azonban egy köznapi kifejezés, ami alatt szerintük elég sok mindent lehet érteni.

A rendeletet tovább olvasva azt láthatjuk, hogy az üzemanyag töltő állomás üzemeltetője a gépjármű üzembentartóját ellenőrizheti.

Az egyesület szerint a fentiek alapján haladéktalanul tisztázni kell, hogy melyik jármű esetében áll fenn továbbra is a 480 forintos üzemanyagár!

Hirdetés

 

 


KAPCSOLÓDÓ:

Új, drasztikus szigorítást vezettek be a hatósági üzemanyagáras tankolásra


Forrás: Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE)

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája