Hirdetés

Hírek
Új, drasztikus szigorítást vezettek be a hatósági üzemanyagáras tankolásra
Új, drasztikus szigorítást vezettek be a hatósági üzemanyagáras tankolásra
Hirdetés

Tovább korlátozzák a hatósági áras üzemanyagra vonatkozó jogosultságok köreit, hangzott el a szombat délelőtti Kormányinfón. Gulyás Gergely miniszter a rendhagyó szombat délelőtt megtartott Kormányinfón közölte, hogy a kormány elfogadta a MOL javaslatát.

Eszerint a jövőben csak a magántulajdonú gépjárművekbe, a taxikba és a mezőgazdasági gépekbe tankolható 480 forintos, hatósági áron benzin és gázolaj Magyarországon .

Tehát a 7,5 tonna össztömeget meghaladó, a külföldi rendszámú, illetve a nem természetes személyek által használt járművek nem tankolhatnak tovább hatósági áron.

Hirdetés

A rendelet már szombat 12 órától életbe lépett, ám annak hatálya egyelőre ismeretlen – erősítették meg újságírói kérdésre. Az új szabályozásról szóló rendelet hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben is.

Gulyás Gergely a Kormányinfón közölte, az ellenőrzés „könnyű és gyors”, mert a forgalmi engedélyen vonalkód található és leolvasható.

A miniszter a döntést azzal indokolta, hogy karbantartás miatt le kellett állítani a százhalombattai kőolajfinomítót, amely fedezi a magyarországi szükségletek száz százalékát. Hozzátette: az üzemanyagellátást így most importból és a stratégiai készletek negyedének felszabadításából biztosítják.

Forrás: Kormányinfó

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés