A hadsereget is beveti a brit kormány, hogy enyhítse az üzemanyaghiány miatt kialakult káoszt

A hadsereget is beveti a brit kormány, hogy enyhítse az üzemanyaghiány miatt kialakult káoszt

2021-09-29 Facebook
Hirdetés

A brit fővárosban napok óta kilométeres sorok kígyóznak a benzinkutak előtt, az emberek ugyanis pánikszerű tankolásba kezdtek, miután a múlt héten több töltőállomáson is elfogyott az üzemanyag.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a súlyos üzemanyag hiány oka, hogy nincs elég teherautó sofőr, aki azt a kutakra szállítaná. A kamionosok többsége vendégmunkás volt, akik a brexit miatt elhagyták az országot. Az üzemanyaghiány miatt kialakult helyzet már veszélyezteti az élelmiszer utánpótlást, de még az egészségügyet is, hiszen lassan már a mentőautókba sem jut elegendő üzemanyag.

A közlekedési miniszter azzal nyugtatta az embereket, hogy csupán logisztikai problémáról van szó.

A fuvarozók szerint a helyzet csak romlani fog a közeljövőben. A kormány három hónapra szóló könnyített vízummal próbál visszacsalogatni nagyjából 5000 külföldi kamionsofőrt, ez azonban nagyon kevés, mivel csaknem 100.000 emberre lenne szükség.

A kormány ezért már a hadsereget is készenlétbe helyezte – igaz ez csak 150 embert jelent – , hogy ha szükséges, katonai sofőrökkel tudnak majd üzemanyagot juttatni a kiürült töltőállomásokra.

Hirdetés

Forrás: RTL Híradó

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatóink

hirdetés


hirdetés