Kígyozó sorok a benzinkutaknál, lezárt töltőállomások – pánikszerű vásárlásba kezdtek az emberek az Egyesült Királyságban

Kígyozó sorok a benzinkutaknál, lezárt töltőállomások – pánikszerű vásárlásba kezdtek az emberek az Egyesült Királyságban

2021-09-27 Facebook
Hirdetés

Ötezer külföldi kamionsofőrnek adnak munkavállalási engedélyt a britek, hogy elkerüljék az élelmiszer- és üzemanyag hiányt.

Átmenetileg enyhíti a külföldi kamionsofőrök vízumszabályait a brit kormány, miután a sofőrhiány már a lakossági élelmiszer- és üzemanyagellátásban is fennakadásokat okoz. A munkavállalási feltételek könnyítése azonban mindössze néhány ezer jelentkezőre terjed ki és csak karácsonyig lesz érvényben.

Az emberek pánikszerű vásárlásba kezdtek, Több benzinkúton már kifogyott az üzemanyag, kígyózó sorok állnak és volt ahol szabályozták, hogy hány liter üzemanyagot vásárolhat egy személy.

Grant Shapps brit közlekedési miniszter szombat éjjel bejelentette, hogy

ötezer külföldi kamionsofőr kaphat soron kívül átmeneti nagy-britanniai munkavállalási engedélyt, mindenekelőtt üzemanyag- és élelmiszerszállító teherautók vezetésére.

A közlekedési miniszter emellett azt is hozzátette „nincs üzemanyaghiány”. A miniszter szerint az embereknek „ésszerűen” kellene viselkedniük, és csak akkor kéne tankolniuk, amikor az tényleg szükséges – írja a Telex.

Hirdetés

A lapnak egy kint élő olvasó arról számolt be, hogy a napokban látott egy riportot, amiben arról volt szó, hogy egy mentőautóból kifogyott a benzin és nem volt, hol tankoljon.

A brit közlekedési miniszter a BBC műsorában elmondta, hogy az üzemanyag-ellátási problémák a pánikszerű vásárlásoknak tudhatók be. Szerinte a helyzet magától rendeződni fog, mivel az üzemanyagot – ellentétben a világjárvány kezdetén tapasztalható vécépapírhiánnyal – nehéz tárolni.

A miniszter felszólította az érintett cégeket, hogy a munkakörülmények javításával és a fizetések emelésével maguk is járuljanak hozzá a probléma megoldásához, a miniszter szerint ugyanis nem a külföldi munkaerő alkalmazása jelenti a hosszú távú megoldást, írja az MTI.

A szakmai szervezetek szerint ugyanakkor a bejelentett intézkedésekkel rövid távon sem lehet orvosolni a munkaerőhiányt.

Forrás: Telex/MTI

 

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatóink

hirdetés


hirdetés