Hirdetés

Hírek
Centiken múlt a gázolás! Vasúti közlekedés biztonságának veszélyeztetésével vádolják
Centiken múlt a gázolás! Vasúti közlekedés biztonságának veszélyeztetésével vádolják
Hirdetés

A Győri Járási Ügyészség egy 39 éves nővel szemben emelt vádat, aki a fénysorompó piros jelzése ellenére kerékpározott be a vonat elé.

A vádirati tényállás szerint a 39 éves nő 2024 áprilisában, egy Fertőd környéki településen kerékpározott a munkából hazafele. Ennek során a vasúti átjáróban figyelmen kívül hagyta a fénysorompó piros jelzését – de magát a közeledő vonatot is -, és a félsorompót kikerülve, épp a mozdony előtt hajtott át az átjárón.

Hirdetés

A vonatvezető dudált és azonnal vészfékezett, de a vonat sajátosságai miatt csak 312 méteres fékút után tudott megállni.

A terheltnek óriási szerencséje volt, mivel centiméterekkel a vonat előtt ért át az átjárón. Felelőtlen magatartása ugyanakkor vészfékezésre kényszerítette a vonat vezetőjét. Ilyenkor mindig fennáll a reális lehetősége annak, hogy a hirtelen lassulástól az utasok testi épsége veszélybe kerül – elesnek, megsérülnek. Szerencsére jelen esetben nem történt személyi sérülés.

Az ügyészség az elkövetőt a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésével vádolta meg. Vele szemben három év szabadságvesztés is kiszabható.

Az érdemi döntést az ügyben várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni.
A vasúttársaság kamerája által készített felvételen látható, hogy milyen kevésen múlott, hogy az elkövetőt nem ütötte el a mozdony. – közölte az Ügyészség

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés