Hirdetés

Gondolkodtató
Videón, ahogy elcsúszik egy motoros az M0-son
Videón, ahogy elcsúszik egy motoros az M0-son
Hirdetés

Az elmúlt egy hónapban az évszaktól eltérően már-már tavaszias volt az időjárás. A kedvezőbb idő sok motorost vonzott az utakra. Ugyanakkor a téli időszakban is fontos, hogy fokozottan figyeljenek a két keréken közlekedők. Bár nappal eddig sokszor röpködtek a pluszok és szárazabb volt az időjárás, viszont a reggeli órákban sokszor volt párás, nyirkos idő, amitől a burkolat alattomos módon lehet csúszósabb, nyálkás. – írja a Magyar Közút Instagram oldalán.

Bár a héten úgy néz ki, az évszaknak megfelelő, vagyis téliesebb idő várható, de a motorral közlekedőknek is érdemes megfogadnia tanácsainkat: hűvösebb időben a gumik tapadása nem lesz annyira hatékony, érdemes emiatt óvatosabban vezetniük, figyeljétek, hol nedves a burkolat, ez lehet akár egy 1-2 méteres árnyékos szakasz is, ott szintén a lassabb haladás lehet kifizetődő. És ami szintén ugyanilyen fontos lehet: megfelelő motoros öltözet, ruha, protektorok használata.

Az újév első napján történt kisebb motoros kicsúszás miatt érdemes a fentieket megfogadnia közlekedőknek, hiszen meleg időben, kicsit nedves úton, ha csak egy kicsit nagyobb sebességgel veszünk be egy ívet az optimálisnál, könnyen megtörténhet a baj. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a motorosnak és a motornak sem történt nagyobb baja (ezért fontos a megfelelő öltözet) és az autósok is rögtön a segítségére siettek.

Hirdetés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés