Hirdetés

Gondolkodtató
52 év kármenetesség után Laci bácsi kötelezője 27 ezer helyett 42 lesz
52 év kármenetesség után Laci bácsi kötelezője 27 ezer helyett 42 lesz
Hirdetés

Az összes Budapesti kerületre vonatkozóan vannak kerületi autós Facebook csoportjaink. Ezek közül a 18. kerületibe érkezett tegnap egy poszt, amin bizony fennakadt a szemünk.

A poszt így néz ki:


” KÖTELEZŐ !

60-70-80% -ot emeltek a kötelező biztositásokon, ami a pofátlanság netovábbja.

52(!) éve fizetem különböző biztosítóknak a díjakat, 52 év alatt egyetlen kárt nem okoztam, miattam egy fillért nem kellett fizetni egyiknek sem.

Nyugdijas vagyok, évente kb 4000 km-t utazok autóval.

Erre a még elfogadható 27.000 Ft-os kötelezőt 42.000 Ft-ra „módosították ” !!!!

Arra gondolni sem merek, ha netán 500 forintos „kárt” kellene rendezni a biztositónak hova emelnék a dijat ! Kérdem én, és joggal… Mi ebben a biztosítás ??? Laci bácsi, Lőrincről … „


Nyilván a biztosítási alkuszcégek ezen sorokat olvasva tapsolva fűznék hozzá a kommentet a hírhez, miszerint Laci bácsi ne habozzon és váltson biztosítót.

Ezzel csak az a gond, hogy a halandó autós problémáját, – miszerint ugyanazt évről-évre drágábban kapja –  globálisan nem oldja meg a váltás, mert összességében maga a szolgáltatás ára horribilisan emelkedik évről-évre.

SŐT:

Laci bácsi kommentben azt állítja, hogy az egyik legnagyobb hazai alkuszcég kalkulátora sem adott neki ennél kedvezőbb ajánlatot. 🙁

A november elején kezdődő év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampány még az idén is több mint egymillió gépjárművet érint,

közülük akár 120 ezren is váltanak majd kgfb-szerződést a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) várakozása szerint.

Hirdetés

A szövetség arra számít, hogy a biztosítók az előző évhez képest 5-10 százalékkal emelik a díjaikat, ezzel az éves átlagdíj személygépkocsik esetében 35-40 ezer forint közötti szinten áll majd be – tájékoztatta a FBAMSZ az MTI-t.

Felhívták a figyelmet arra, hogy ez az összeg jelentősen alacsonyabb az év közben váltók 60 ezer forint körüli átlagdíjánál, amit az év végi kampányban érintett autók speciális összetétele magyaráz.

Január elsejével ugyanis jellemzően a 2010 előtt vásárolt gépjárművek üzembentartói válthatnak szerződést, ezeknek pedig a háromnegyede a legkedvezőbb, B10 bónuszfokozattal rendelkezik. Magyarországon 2010. január 1-je óta a kgfb-szerződések esetében már nem a naptári év kezdete, hanem a megvásárlás napja számít évfordulónak. Míg korábban minden autós egységesen január elsején tudott szerződést váltani, azóta csak azok a járművek érintettek ezen a napon, amelyeknek 2010 óta nem változott a tulajdonosa.


KAPCSOLÓDÓ

Alkotmánybírósági eljárást kezdeményez a GFB törvény bonus-malus rendeletével szemben az Autóklub


Az év végén forduló kgfb-szerződések aránya évről évre csökken, de még jelenleg is csaknem 1,1 millió gépjármű, köztük mintegy 650 ezer személygépkocsi tartozik ebbe a körbe – jelezte a biztosítási alkuszok szövetsége. A január elsejére meghirdetett díjtarifákban jelentkezhet elsőként a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elvárása, amely megszüntetné a szélsőséges, kárstatisztikával nem igazolható díjakat, és visszafogná a bonus-malus rendszert kiüresítő túlzott károkozói pótdíjakat – hívta fel a figyelmet Papp Lajos, a FBAMSZ gépjárműszekciójának elnöke.

Emiatt a biztosítók díjstruktúrája akár jelentősen is átalakulhat, így az idén mindenképpen indokolt elvégezni az egyes biztosítók díjainak összehasonlítását. Bár az érintettek folyamatosan szűkülő köre miatt az év végi kampány évről évre csendesebb, a várható változások miatt a jelenlegi kampányban emelkedhet azok aránya, akik a váltás mellett döntenek – mutatott rá a szakértő.

Hirdetés

A biztosítók az idén is legkésőbb november 2-ig hirdethetik ki év végi tarifáikat.

Az érintett ügyfelek ezt követően tudják majd összehasonlítani a piacon elérhető lehetőségeket a meglévő biztosítójuk által megajánlott díjjal, amelyet november 11-ig kell megkapniuk postai úton, vagy e-kommunikációs szerződés esetén e-mailben.

A meglévő szerződés felmondására legkésőbb december elseje éjfélig van lehetőség, az új biztosítás kiválasztásának határideje ugyanakkor december 31-e

– ismertette a FBAMSZ.

Forrás: MTI / Borítókép: illusztráció


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés