Hirdetés

Gondolkodtató
A zuglói parkolási rendelet szigorú és embertelen a helyi lakosokkal szemben
A zuglói parkolási rendelet szigorú és embertelen a helyi lakosokkal szemben
Hirdetés

Állítják többen az összes kerületre is létrehozott csoportjaink közül a 14. kerületi autós Facebook csoportban, különösen a Hungária krt és egyéb főváros által kezelt útszakasz lakói közül!

Eddig úgy tudtuk meg azoktól az olvasóinktól, akik intéztek már 2000 Ft-ért lakossági várakozási hozzájárulást, hogy abban az esetben, ha az adott fővárosi önkormányzat kezelése alatt álló főútvonali címre van bejelentve az egyén, akkor ingyen parkolhat az adott úton, DE CSAK EBBEN AZ ESETBEN!!!

Ezt nyomtatványon is jelzik, íme:

Az utlosó mondat: kivéve, ha a brjelentett lakcíme is ott van.

VISZONT ZUGLÓ ESETÉBEN TÖBBEN UTÁNAJÁRTAK ÉS AZT A TÁJÉKOZTATÁST KAPTÁK, HOGY EZ NEM IGAZ, ugyanis hiába van valaki például a Hungária krt-ra bejelentve állandó lakcímmel, mégsem parkolhat ott ingyen! A témát indító csoporttag egy fotót is posztolt a ZKNP-vel folytatott levelezéséről itt.

3 nap alatt közel 150 hozzászólás érkezett a 14. kerületi autós Facebook csoportban ehhez a felvetett poszthoz.

Néhány komment:

„Engem is érint pont a Hungária körút.Én nem fogom ennyibe hagyni,2000 forint a semmire.Jó kis pénz beszedés ez így.Hány embert szivatnak meg ezzel,undorító.Szerintem valamit kezdenünk kell ezzel.Nem szabad hagyni hogy ezt műveljék velünk.Igen is módosítsák és ha kell járjunk a nyakukra.”

„Óbudán, minden kerületi lakost, naponta másfél óra díjmentes várakozás megillet a fizetős zónákban! Követelem a súlyadóm ellenében, hogy valamiképp kompenzáljon az önkormányzat!”

„Első körben, a Hungárián, Thököly-n, és minden további parkolásba bevont fővárosi kezelésű útszakaszon, igenis!!! lehetővé kell tenni az OTT LAKÓKNAK a kedvezményes parkolást!!! A Hungárián van kb 1000 lakás. Ha csak minden második rendelkezik gépkocsival, akkor is, 500 autót kényszerítenek be a mellékutcákba, hogy ott keringjenek parkolóhelyért, és foglalják el, az ott lakók elől, amíg, a Hungária, esetleg félig sem lesz kihasználva!”

” Óbudán, minden kerületi lakost, naponta másfél óra díjmentes várakozás megillet a fizetős zónákban! Követelem a súlyadóm ellenében, hogy valamiképp kompenzáljon az önkormányzat!”

„Szintén első körben, ki kell terjeszteni, a gyerekek 10 éves koráig adott óvoda/iskola várakozási kedvezményt, a tankötelezettség végéig, és minimum, 2x 30 percre!!! Minimális emberséggel rendelkező képviselők, meg sem szavaztak volna ilyen rendeletet, mert a 11 éves gyerek is még gyerek!!! Meg kell oldani azt is, hogy a Hermina rendelő környéke díjmentes legyen a betegek számára! Én olyan helyen lakom, ami (valószínűleg) nem lesz fizetőövezet. Épp ezért, nagyon durva arculcsapása az ilyen kerületi lakosoknak, hogy ide fizeti az adót, de bárhová is megy majd a kerületben, (orvoshoz, ügyet intézni, vásárolni) ezután, zuglói lakosként is, ugyanúgy fizetnie kell, és semmiféle kedvezményes lehetőséget nem kaphat!”

Lényeg, hogy autósok figyeljetek, mert könnyen jöhet a mikuláscsomag!

Megpróbálunk az érintetteknek segíteni és felhívjuk minél több helyen a figyelmet erre!

Kapcsolódó, korábbi cikkek:

http://bpiautosok.hu/a-parkolasi-dij-fizetese-alol-mentesulnek-a-helyi-keruleti-lakosok-de-nem-minden-uton/

Mégis meddig terjesztik ki a fizetős zónákat Budapesten?

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés