Hirdetés

Gondolkodtató
Zugló célt ért! Változik a fővárosi parkolási rendelet! Sok cikket írtunk mi is róluk!
Zugló célt ért! Változik a fővárosi parkolási rendelet! Sok cikket írtunk mi is róluk!
Hirdetés

Mi, a Bp-i Autósok Közössége is sokat foglalkoztunk azon zuglóiak problémájával, akik olyan helyen laktak, ahol a Főváros nem engedte a kerületi parkolási kedvezmények érvényesítést!

MEGLETT AZ EREDMÉNYE AZ OTT LAKÓK PANASZAINAK ÉS, HOGY A MÉDIA FOGLALKOZOTT AZ ÜGGYEL!

DRUKKOLUNK A TÖBBI ÉRINTETT KERÜLETNEK IS!

A Fővárosi Közgyűlés a parkolási rendeletét ma megváltoztatva lehetővé tette, hogy a Hungária krt-on élő autósok is igénybe vehessék a kerület parkolási kedvezményeit. A testület elfogadta Karácsony Gergely polgármester másik javaslatát is, így Zuglóban eltörölték azt a kötelezettséget, hogy a parkolójegyet az autóban ki kell tenni. Megszűnik a hétvégi fizetőparkolás is a Városligetben. – írja a zuglo.hu

Mivel a Hungária krt. fővárosi tulajdonú, így eddig ott a Főváros nem engedte a kerületi parkolási kedvezmények érvényesítést. A zuglói polgármester javaslatára – aki a helyi képviselő-testület felhatalmazásával fordult a Fővároshoz – a közgyűlés ma feloldotta ezt a tilalmat, és lehetővé tette, hogy a Hungária krt-on élő autótulajdonosok is éljenek a lakóhelyük szerint járó kedvezménnyel.

Karácsony Gergely kezdeményezésére a Fővárosi Közgyűlés ma törölte a parkolójegy kihelyezésének kötelezettségét is Zuglóban. A fővárosi parkolási rendelet ugyanis eddig nem vette figyelembe az új típusú, klaviatúrás parkolóórákat, és előírta, hogy a megváltott parkolójegyeket jól látható helyre ki kell tenni. Zugló esetében ez a fővárosi előírás indokolatlan volt, hiszen a központi rendszer a rendszám begépelésével automatikusan rögzítette az autót és a parkolás megkezdését is.

A Hungária körúti kedvezmények igénybevételével, valamint a parkolójegyek kihelyezésével kapcsolatos döntés a kihirdetést követő 30 nap elteltével lép hatályba, a teendőkről a lakosságot a parkolás üzemeltetését végző ZKNP időben tájékoztatja majd.

A városligeti hétvégi parkolás eltörléséről szintén ma döntött a fővárosi testület.

Forrás: https://www.zuglo.hu/zuglo-kezdemenyezesere-valtozik-a-fovarosi-parkolasi-rendelet/

MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x