Gondolkodtató
Zseniális videón szemlélteti a Magyar Közút, hogy mennyire fontos a láthatósági mellény
Zseniális videón szemlélteti a Magyar Közút, hogy mennyire fontos a láthatósági mellény
Hirdetés

Életmentő lehet a gyalogosok számára a láthatósági mellény, ruházat vagy fényvisszaverő eszközök használata, különösen lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között.

Ezt támasztja alá a legújabb videónk, amelyben azt teszteltük, milyen távolságból veszi észre az autós a gyalogost este, kivilágítatlan külterületi útszakaszon. A videóban jól látszik, hogy nem sokat számít az sem, ha világosabb ruházatot viselünk, hiszen mindössze pár métert nyerhetünk vele láthatóság szempontjából, szemben a fényvisszaverő ruházattal, ami adott esetben már több száz méterről is láthatóvá teszi viselőjét még koromsötétben is. – írja a Magyar Közút, Instagram oldalán.

Bár a téli hónapok végéhez közeledve egyre korábban világosodik és később sötétedik, de még így is rövidebbek a nappalok a nyári időszakhoz képest, ezért minden gyalogost arra bíztatunk, hogy közutak mentén, különösen külterületen, kivilágítatlan szakaszokon a saját biztonságuk érdekében viseljenek fényvisszaverő kiegészítőt vagy láthatósági mellényt napkelte előtt, napnyugta után vagy korlátozott látási viszonyok között.

A gyermekek kabátjára, táskájára is akaszthatunk apró fényvisszaverő eszközöket, kulcstartókat vagy kiegészítőket, amelyek ugyanúgy segítik az ő biztonságukat és jobb észlelhetőségüket az autósok számára.

Hirdetés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés