Zseniális KRESZ-táblák készültek a bicikliseknek

 BALESETI KÁRTÉRÍTÉS? 
Online ügyintézés
Szakértő csapat
 KATT IDE 

hirdetés

Régóta fennálló vita, hogy a kerékpárosok a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen csak tolva, vagy a biciklin ülve is átkelhetnek-e a túloldalra. A jelek szerint van, aki megunta a vitát, és egy kicsit feldobta a táblákat.

Az elmúlt években több vidéki nagyvárosban is megjelentek azok a táblák, amelyek a kerékpárosok figyelmét igyekszik felhívni a gyalogátkelőhelynél: szálljanak le a bicikliről, és tolják azt át a túloldalra. Szegeden például 2014 nyarán mintegy 170 ezer forint értékben szerelték fel ezeket a táblákat, de Békéscsabán és Debrecenben is látni hasonlókat.

A „Hajtva tilos! Tolva szabályos!” feliratú táblákat most valaki nagyon megunta, és egy-egy újabb kiegészítést készített hozzájuk.

© Facebook / Magyar Kétfarkú Kutya Párt
© Facebook / Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Bár az eredeti táblák első ránézésre elég egyértelműek, a kerékpáros szervezetek szerint valójában hamis üzenetet közvetítenek.

ifj. Csüllög Imre, a Magyar Kerékpárosklub Szegedi Területi Szervezetének tagja a Délmagyar.hu-nak korábban úgy nyilatkozott, hogy a KRESZ sem közvetlenül, sem közvetett módon nem tiltja meg a kerékpárosoknak, hogy a biciklit tekerve keljenek át az úttesten, így a táblák kihelyezését jogellenesnek tartják.

A gyalogátkelőhelyen áthaladva ugyanakkor a gyalogosokkal ellentétben a kerékpárosoknak nincs elsőbbségük, így a bringásoknak elviekben az elsőbbséget egyértelművé tévő jelzések – elsőbbségadás kötelező tábla, stop tábla, jobbkéz-szabály – lennének az iránymutatók. Ennek fényében pedig a kerékpáros elviekben megteheti, hogy átbiciklizik a zebrán, de ezt csak nagyon körültekintően, lassan, és a gyalogosokat semmilyen módon sem zavarva teheti meg.

A rendőrség szerint azonban nem ez a helyzet, és szabálysértést követ el az a kerékpáros, aki nem száll le és nem tolja át a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a kerékpárt.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170316_kresz_tabla_ketfarku_kutya_part
 

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Ajánlott

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?