VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Zseniális KRESZ-táblák készültek a bicikliseknek

SOS Mobilgumis hirdetés

Régóta fennálló vita, hogy a kerékpárosok a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen csak tolva, vagy a biciklin ülve is átkelhetnek-e a túloldalra. A jelek szerint van, aki megunta a vitát, és egy kicsit feldobta a táblákat.

Az elmúlt években több vidéki nagyvárosban is megjelentek azok a táblák, amelyek a kerékpárosok figyelmét igyekszik felhívni a gyalogátkelőhelynél: szálljanak le a bicikliről, és tolják azt át a túloldalra. Szegeden például 2014 nyarán mintegy 170 ezer forint értékben szerelték fel ezeket a táblákat, de Békéscsabán és Debrecenben is látni hasonlókat.

A „Hajtva tilos! Tolva szabályos!” feliratú táblákat most valaki nagyon megunta, és egy-egy újabb kiegészítést készített hozzájuk.

© Facebook / Magyar Kétfarkú Kutya Párt
© Facebook / Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Bár az eredeti táblák első ránézésre elég egyértelműek, a kerékpáros szervezetek szerint valójában hamis üzenetet közvetítenek.

ifj. Csüllög Imre, a Magyar Kerékpárosklub Szegedi Területi Szervezetének tagja a Délmagyar.hu-nak korábban úgy nyilatkozott, hogy a KRESZ sem közvetlenül, sem közvetett módon nem tiltja meg a kerékpárosoknak, hogy a biciklit tekerve keljenek át az úttesten, így a táblák kihelyezését jogellenesnek tartják.

A gyalogátkelőhelyen áthaladva ugyanakkor a gyalogosokkal ellentétben a kerékpárosoknak nincs elsőbbségük, így a bringásoknak elviekben az elsőbbséget egyértelművé tévő jelzések – elsőbbségadás kötelező tábla, stop tábla, jobbkéz-szabály – lennének az iránymutatók. Ennek fényében pedig a kerékpáros elviekben megteheti, hogy átbiciklizik a zebrán, de ezt csak nagyon körültekintően, lassan, és a gyalogosokat semmilyen módon sem zavarva teheti meg.

A rendőrség szerint azonban nem ez a helyzet, és szabálysértést követ el az a kerékpáros, aki nem száll le és nem tolja át a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a kerékpárt.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170316_kresz_tabla_ketfarku_kutya_part
 

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT:
 

INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:
 

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MÉDIA SZEREPLÉSEINK
Kattints és nézd meg szerepléseink:
 

Ajánlott

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-Facebook csoportjaink


 

Társ-oldalunk

e-autosok.hu

Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?