Hírek
Zsákot húzott, rúddal hadonászott és közben énekelt is Szombathelyen az út közepén
Zsákot húzott, rúddal hadonászott és közben énekelt is Szombathelyen az út közepén
Hirdetés

A szombathelyi Bartók Béla körút és a Rohonci út kereszteződésébe, sűrű ködben, éjszaka, meglepő látványt nyújthatott az a férfi, aki egy zsákot húzott maga után, egy rudat lóbált és az út közepén énekelt.

Miközben kisétált az út szélére, hogy az ott parkoló autókba benézzen furcsa fémes csikorgás is hallatszott.

Valószínüleg a zsákjában összegyűjtött és laposra taposott konzervdobozok adhatták ezt a kissé félelmetes hangot.

Az esetről a 112press.hu számolt be részletesen, miután olvasójuk értesítésére ők is a helyszínre értek. Természetesen azonnal tárcsázták a 112-t. A hívásfogadó nem lepődött meg, rögzítette a részleteket, majd jelezte, hogy továbbította a bejelentést az illetékes kapitányságra.

Fotó: 112press.hu

-Úgy fááááj, a búcsúzás! Jó reggelt! – köszönt rájuk, majd elmondta, hogy Bécsben lakik és éppen Zámbó Jimmy sírjához tart, azért keresi a vonatot, de a meccset még megnézi. -Hulla nincs a zsákomban, de akár lehetne, mert azért is jól fizetnek. Sárbogárdon vettem az autómat, rá van írva, hogy „TEMETKEZÉS”. Maga egyébként biztonsági őr? Nem? Újságíró? Akkor írja meg, hogy a házunk előtt áll-e még a nyárfa?

Elköszöntek a férfitől és visszamentek az utcára, ahol két irányból két járőrautó érkezett. A bejelentésben szereplő zsákos embert keresték.

Addigra már a különös figura egy nyitott ajtajú személyautó mellett állt a parkolóban. Az autóban egy meglepődött fiatal pár ült.

Valószínűleg romantikázni tértek be a parkolóba, de az édeskettes helyett egy zsákos, botos ember énekelt nekik, a „Csipkés kombiné” dallamára.

Hirdetés

-Ne félj kislány, nem lesz baj, sofőrpokróc betakar, a sofőrpokróc mindent eltakar! Nem baj, hogy ha hat gyerek, sofőrpokróc mindent eltakar! C4-es, ez ugye?

– érdeklődött rendhagyó módon az autó típusáról. A két rendőrautó ekkor állt meg a jármű mögött.

-Jó estét! Mit csinál, János? – kérdezte az egyik járőr és a kérdésből kiérződik, hogy nem először találkoztak. – Mi az a bot magánál? Vigyázzon, nehogy nekiüsse az autónak!
-Ja, ez semmi. Önvédelemre kell – válaszolt a férfi, majd megadóan átadta a rendőrnek a legallyazott fenyőtörzset. A járőr feltette azt a sövény tetejére.
-Kivisznek a vasútállomásra? El kell érnem a vonatomat. Adok egy ezrest! – fordult János a fiatal párhoz és már be is ült volna a hátsó ülésre.
-Nem viszik ki – válaszolt a sofőr helyett a rendőr, aki jobban láthatta, milyen szennyeződések vannak az illető ruházatán. – Ha van pénze, akkor hívjon taxit! De szedje össze a szemetet is, ami kihullott a zsákból!
A férfi gyorsan összekapkodta a laposra taposott konzervdobozokat -ezek adhatták a horrorisztikusan nyikorgó, csikorgó hangot a ködben- és a papírfecniket.
-Ismerem ezeket a rendőröket. Haverok. Már találkoztunk valahol

– magyarázta a férfi, akiről kiderült, hogy két napja bolyong a városban és már a Paragvári utcában is kihívták rá a rendőröket.

Mint később kiderült a parkolóba mentőautó érkezett, így feltehetőleg a Zámbó Jimmy sírját a Haladás stadionnál kereső férfi védett helyen tölthette az éjszakát.

Boritókép és forrás: 112press.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés