Hirdetés

Gondolkodtató
Zebrán előzött a terepjárós, de alig hisszük el a magyar rendőrség reakcióját – videó
Zebrán előzött a terepjárós, de alig hisszük el a magyar rendőrség reakcióját – videó
Hirdetés

Egy iskola előtt, záróvonalon át előzött a gyalogátkelőhelynél a terepjáró sofőrje, a kamera pedig rögzítette az egészet. Úgy tűnik, ez nem elég.

Különös történetről számolt be az Index, amit egyik olvasójuk írt meg nekik – egy videót is mellékelve a sztorihoz. A történet szerint november 15-én rögzítette az autójukba szerelt fedélzeti kamera, ahogy egy iskola előtt gyalogátkelőhelynél megállnak, hogy átengedjenek egy gyalogost, akinek azonban szednie kell a lábát, mert a hátulról érkező BMW terepjáró sofőrje úgy gondolta, nem vár, és megelőzte a videót készítő autóst.

Sajnos a dolog eddig nagyon is szokványos, ám a jelek szerint nem elég ahhoz, hogy a dologból ügy legyen. A történet szerint a felvételt készítő házaspár ugyanis elvitte a felvételt a rendőrségre, hogy feljelentést tegyenek, ám ott a beszámoló szerint azt közölték, a felvétel kevés és nem bizonyíték.

Márpedig ha másért nem, szabálytalan előzésért – záróvonal átlépése – egész biztosan elő lehetne venni a sofőrt. A KRESZ 34. §-ának (Előzés) 8. bekezdésének a) pontja is kimondja:

Tilos előzni kijelölt gyalogosátkelõhelyen és közvetlenül a kijelölt gyalogosátkelõhely elõtt;

Márpedig a videó alapján ez történt.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171122_zebra_bmw_terepjaro_elozes_video

MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés