Hirdetés

Hírek
Forgalomból kivont busszal, Záróvonalnál előzött a Veronánál balesetező buszos cég vezetője
Forgalomból kivont busszal, Záróvonalnál előzött a Veronánál balesetező buszos cég vezetője
Hirdetés

Három hónapra eltiltották a vezetéstől, és 60 ezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezték Czakó Tibort, a Pizolit Kft. ügyvezetőjét, mert januárban az 5-ös főúton a záróvonalon átlépve előzött egy forgalomból ideiglenesen kivont busszal – tudta meg a 24.hu.

A manőverről videó is készült:

A bíróság megállapította, hogy Czakó Tibor 2018. január 3-án délelőtt az 5-ös út Kiskunfélegyháza felé bevezető szakaszán folyamatosan a záróvonalon haladt az általa vezetett autóbusszal. A manőverrel a szemből érkező autó vezetőjét a padka irányába való lehúzódásra kényszerítette, és ezzel veszélyeztette a sofőr és utasa testi épségét. A szemben jövő autó fedélzeti kamerája rögzítette a történteket – írja a 24.hu.

A közlekedés rendjének megzavarása és érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedés szabálysértése miatt marasztalták el Czakót, aki elismerte, hogy ő vezette az autóbuszt, és azt is, tudta, hogy a jármű ki van vonva a forgalomból. Azzal védekezett, hogy az általa megelőzött biciklis biztonságát akarta megóvni.

A feljelentésben az is szerepelt, hogy Czakó vezetés közben telefonált, de ő ezt következetesen tagadta, és azzal védekezett, hogy a felvételen láthatóan a bal kezét emeli az arcához, holott ő jobbkezes, telefonálni is azzal szokott.

Czakó Tibor annak a cégnek az ügyvezetője, ami teljesen alkalmatlan állapotban küldte útjára a 2017 januárjában Verona közelében balesetező buszt. A tragédiában 17 ember halt meg, nagyrészt a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói.

Forrás: https://24.hu/belfold/2018/07/24/veronai-buszbaleset-czako-tibor-szabalytalan-elozes/

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés