Gondolkodtató
Vonat elé hajtott, életveszélyes, maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Mégis megbüntetik
Vonat elé hajtott, életveszélyes, maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Mégis megbüntetik
Hirdetés

Vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki miután a piros jelzés ellenére a vasúti sínekre hajtott, ott összeütközött egy menetrend szerint közlekedő vonattal. – írja az ugyeszseg.hu

A 35 éves férfi 2020. szeptember 4-én személygépkocsival Kisapáti felől Tapolca irányába közlekedett, melynek során az utat keresztező vasúti átjáró fénysorompójának tilos jelzését figyelmen kívül hagyta, és az átjáróba hajtott.

Ekkor ért oda a Tapolca felől érkező vonat, melynek mozdonyvezetője a gyorsfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést.

A személygépkocsit vezető férfi a baleset következtében súlyos, életveszélyes, illetve maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett, míg a vonat személyzete és utasai közül senki sem sérült meg.

A mozdony azonban az ütközés miatt nem közlekedhetett tovább, a fénysorompó pedig kettétörött. A vasúti átjáró helyreállítása, biztonságossá tétele négy órát vett igénybe.

Hirdetés

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására és a közúti járművezetéstől történő eltiltására tett indítványt a Tapolcai Járásbíróságnak.

A képeket a nyomozó hatóság a helyszín megtekintésekor készítette.


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés