Hirdetés

Gondolkodtató
Volt, akit 172 km/h-val mértek be a rendőrök a múlt héten. Ittas sofőrt is fogtak
Volt, akit 172 km/h-val mértek be a rendőrök a múlt héten. Ittas sofőrt is fogtak
Hirdetés

Hétvégén Kiskunfélegyházán a Látni és Látszani kampányhoz kapcsolódóan „Legyél fény az éjszakában” címmel közlekedésbiztonsági témájú eseményt rendeztek, ahol több mint kétszázan vettek részt. – közölte a Bács-Kiskun vármegyei Rendőrkapitányság.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2571-en lépték át, amely ismét magasabb szám, mint az előző hetekben. A jogsértések elkövetőinek minimum 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük. Ennél magasabb összegű bírságot kap az a sofőr, aki az 51-es számú főút belterületi részén 50 km/h helyett 103 km/h-val, valamint az az autóvezető is, aki az 5-ös számú főúton 90 km/h helyett 172 km/h-val közlekedett.

Hirdetés

Fotó: police.hu

Az egyenruhások huszonhat olyan sofőrt szűrtek ki a forgalomból a múlt héten, aki a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.
Bács-Kiskun vármegye közútjain hétfőtől vasárnapig hatvankét olyan baleset történt, amely rendőri intézkedést igényelt.

A program célja, hogy a kerékpárosok láthatóvá váljanak az autósok számára, hiszen azok is szeretnének biztonságban sportolni, akik az őszi-téli időszakban sem teszik el kétkerekű járművüket.

A kerékpárral és gyalog történő közlekedés nagyon egészséges a hideg évszakokban is. Azonban csak akkor, ha betartjuk a közlekedési szabályokat, és láthatóak maradunk mindenki számára világosban és sötétben egyaránt. Az évszakra jellemző köd és pára szintén nehezíti az észlelhetőséget, így létfontosságú a láthatóságot javító eszközök viselése, valamint a kerékpár ilyen dolgokkal való felszerelése. Mindig légy látható! – írták meg.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés