Gondolkodtató
Volt, aki 172-vel száguldott, de alapvetően csökkent a gyorshajtások száma a múlt héten Bács-Kiskun vármegyében
Volt, aki 172-vel száguldott, de alapvetően csökkent a gyorshajtások száma a múlt héten Bács-Kiskun vármegyében
Hirdetés

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 1345-en lépték át, amely az előző héthez képest jelentősen – negyedével – csökkent.

A jogsértések elkövetőinek minimum 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük.

Az a sofőr, aki Tataháza belterületén 97 km/h-val közlekedett az 50 km/h helyett, valamint az a másik két autós, aki az 5-ös számú főúton 172 km/h-val, valamint az 53-as számú főúton 159 km/h-val hajtott a 90 km/h helyett ennél magasabb összegű bírságra számíthat.

Hirdetés

Kilenc olyan autóvezetőt igazoltattak a járőrök, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak, közülük egy sofőr okozott balesetet. Ugyan ez a szám is jóval kisebb, szinte a fele az előző heti értéknek, azonban minden egyes ittas sofőr nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti, amikor volán mögé ül.

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt ötvenkét olyan baleset történt, amely rendőri intézkedést igényelt.
Az előrejelzések szerint a reggeli és esti órákban ködös, párás idő várható, ami nehezítheti a közlekedést. A balesetek elkerülése érdekében fogadják meg tanácsainkat!

A szitáló ködtől az utak a rájuk rakódott por miatt csúszóssá, nyálkássá válnak, így a gépjárművezetőknek számolniuk kell azzal, hogy mind a megállás, mind a kanyarodási manőver nehezebben hajtható végre, de még az egyenes haladás is nagyobb óvatosságot követel.

Gépjárművezetőként közlekedjenek figyelmesebben, gyalogosként pedig hordjanak láthatósági mellényt, amely észlelhetőségüket, és ezáltal biztonságukat is sokszorosára növelheti! – közölte a police.hu


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés