Velünk tartasz?Vizsgaidőpont-üzéreket lehetetlenít el a hatóság az új rendszerrel

Vizsgaidőpont-üzéreket lehetetlenít el a hatóság az új rendszerrel

2021-02-15 Facebook
hirdetés

Új időpontfoglalási rendszert vezetett be a fővárosi kormányhivatal a budapesti Mozaik utcai és Vas Gereben utcai műszaki vizsgaállomásán. – írja a kreszvaltozas.hu

A budapesti Mozaik utcai és a Vas Gereben utcai vizsgálóállomásokon van lehetőség a használtautóimportban érkező, első forgalombahelyezésre váró járművek műszaki átvizsgálására.

Az egymást követő szigorítások miatt jelentősen megnőtt a két állomás leterheltsége, amelyet fokozott egy tavalyi eset, amelyben a Mozaik utcai állomáson közel a teljes személyi állomány kiesett a munkából (visszaélés gyanú miatt), így az állomás jelentős időre kiesett a napi munkából, majd az újraindulásával a kapacitása nem érte el a korábbi szintet.

Jó hír az ügyintézésre váróknak, hogy a Vas Gereben utcai állomáson ismét elindul a kétműszakos vizsgáztatás. Délutánra időpontot foglalni szintén az Ügyfélkapun keresztül elérhető Műszaki vizsgák időpontfoglaló felületen lehet.

Rossz hír a vizsgaidőpontokkal trükközőknek, hogy

a mai közlemény szerint a fővárosi kormányhivatal új lépése, amely szerint az időpont foglalás véglegesítése után már nem lehet módosítani az adatokat, valamint átírni és törölni az alvázszámot,

hirdetés

így a műszaki vizsgaállomásokon csak a foglaláskor rögzített járművel jelenhetnek meg az ügyfelek.

Tehát az az időpont lefoglaló módszer, hogy a bejelentett autó időpontjában másik autó jelenik meg a vizsgáztatóállomáson, így élvezve időelőnyt, soronkívüliséget, megszűnik.

A hivatal szerint ennek köszönhetően jelentősen csökkennek majd az időpontokkal történő esetleges visszaélések, és így felgyorsul az ügyintézés. Az új rendszer lehetőséget ad arra is, hogy rövidebb időn belül lehessen időpontot foglalni, hiszen “hamis” foglalásokkal nem telítődik a beosztó.

Borítókép: Illusztráció
Forrás: kreszvaltozas.hu


MEGOSZTOM:

Érdekelhet2020-12-25 Facebook

A Jakupcsek Plusz vendége: Csősz Krisztián. “Úton van a magyar, de sokat takar a kanyar?!”

Meghívást kaptunk a Jakupcsek Gabriella által fémjelzett Jakupcsek Plusz-ba, ahol a közlekedésben...

Nézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: