Hírek
Viszlát hólánc… Itt egy új szabadalom, ami miatt úgy néz ki elfelejthetjük a macerás le-fel szerelést
Viszlát hólánc… Itt egy új szabadalom, ami miatt úgy néz ki elfelejthetjük a macerás le-fel szerelést
Hirdetés

A Hyundai és a Kia mérnökei kidolgoztak egy alakváltó fémötvözetből készült szerkezetet, amelynek köszönhetően elhagyhatóvá válik a hólánc.

A rendszer úgy működik, hogy a beépített hólánc elő tud bújni, és vissza tud húzódni a gumiba – olvasható a Hyundai weboldalán, amit az Index szúrt ki.

Hirdetés

A szabadalmaztatás alatt álló technológiát ismételt felhasználásra tervezték, az alakváltó fémötvözet ugyanis képes visszanyerni eredeti formáját.

Az új innovációval időt lehet spórolni, a járművezetőknek ugyanis nem kell felrakniuk a hóláncot. Ez sem kis dolog, az meg pláne, hogy a hirtelen jött erős havazás esetén nagyobb lesz a biztonság.

A Hyundai Motor és a Kia további fejlesztések tervez, továbbá tartóssági- és teljesítménytesztek, valamint szabályozási felülvizsgálatok után fontolóra fogják venni a rendszer tömeggyártását.

Ellentétben a hagyományos hóláncokkal, amelyek felszerelése és eltávolítása bonyolult, ez a technológia egy gombnyomásra automatikusan felhelyezi az alakmemóriából készült hóláncokat, segítve ezzel a biztonság növelését havas körülmények között.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés