Hirdetés
Gondolkodtató
Viszik a hétüléseseket, mint a cukrot
Viszik a hétüléseseket, mint a cukrot
Hirdetés

Januárban 566 lízingszerződést kötöttek és több mint másfélmilliárd forint finanszírozást folyósítottak az állami támogatással megvásárolható hétüléses autókra. – írja a kreszvaltozas.hu Írják továbbá:

A nagycsaládosok autóvásárlási programjának tavaly júliusi indulásától január végéig 3436 kérelem érkezett a Magyar Lízingszövetség tagvállalataihoz, ebből 3037 darabot már jóváhagytak. „2384 esetben a finanszírozási szerződés is megszületett.

A lízingcégek összesen 6,75 milliárd forint finanszírozással járultak hozzá az új hétüléses autók megvásárlásához a nagycsaládosoknak. A finanszírozott összeg a program rajtja óta megvett autók esetében átlagosan 2,83 millió forintot tett ki!” – emelte ki Tóth Zoltán a Magyar Lízingszövetség főtitkára, hozzátéve: alacsony az elutasítási arány, ami egyrészt mutatja, hogy a programban finanszírozásért fordulók döntő többsége hitelképes, valamint, hogy a lízingcégek sem szigorítottak a feltételeiken.

A szakember arra számít, hogy a következő időszakban is megmarad a jelentős támogatott kereslet a hétüléses autókhoz szánt lízingkonstrukciókra. „A programot minden érintett sikeresnek tartja. Annak érdekében, hogy ez így maradjon, a Magyar Lízingszövetség, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége (Gémosz) illetékesei folyamatosan konzultálnak a kormányzati döntéshozókkal” – fogalmazott a főtitkár. (A nagycsaládosok autóvásárlási programját a kormány a családvédelmi akcióterv keretében vezette be 2019 júliusában.

Ennek keretében – 2022. december 31-ig – az erre jogosult három- vagy többgyermekes családok a legalább hétszemélyes, új személygépkocsi vásárlása esetén a vételár felét, maximum 2,5 millió forint – vissza nem térítendő – állami támogatást kaphatnak, ami mellé finanszírozás is igénybe vehető. )

A Matricáról, ami “elvileg kötelező”, de a nem felragasztásáért, vagy levétele eseténi szankcióról nincs tudomásunk:

Még 2019-ben írt erről a 24.hu is:

A kormány az autóvásárlási támogatásért cserébe azt kéri, hogy a családok helyezzék el a programot népszerűsítő matricát az új, legalább hét személyes autójuk hátsó szélvédőjén – mondta Novák Katalin államtitkár múlt pénteken. A 444 viszont csütörtökön már arról ír, hogy a kormány honlapján tegnap megjelent „Matrica felhasználási útmutató” szövegéből az derül ki, hogy ez nem egy kérés, sokkal inkább feltétele a kedvezményes vásárlásnak. Ezt írják a tájékoztatóban:

Ez a használati útmutató segítséget nyújt a márkakereskedőknek, illetve azoknak a nagycsaládosoknak, akik a legalább hétszemélyes, új autójuk megvásárlásához igénylik a Családvédelmi Akcióterv részeként a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását. A kedvezményt ebben az arculati kézikönyvben meghatározott útmutatás alapján lehet matrica felhelyezésével érvényesíteni.

Az útmutatóban arra is kitérnek, hogyan kell majd helyesen felhelyezni a matricát:

Kép: kormany.hu


MEGOSZTOM:

Tags :

Megjelenési lehetőség YouTube videókban

Minket követhetsz 😉

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája