Hirdetés

Hírek
Visszaeső szabályszegő a gyorsforgalmin történt baleset okozója és a rendőrséggel sem működik együtt
Visszaeső szabályszegő a gyorsforgalmin történt baleset okozója és a rendőrséggel sem működik együtt
Hirdetés

A Ferihegyi repülőtérre vezető úton történt halálos baleset feltételezett okozója, a baleset előtt rendszeresen vezetett jogosítvány nélkül, kirívóan sok szabálysértés miatt indult ellene több eljárás is és a rendőrséggel sem együttműködő, ezért az ügyészség a letartóztatását indítványozta.

Mint arról mi is beszámoltunk, a  megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2021. május 6-án az általa vezetett gépkocsival a XVIII. kerület Ferihegyi repülőtérre vezető úton közlekedett, Vecsés irányából Budapest belváros irányába. A repülőtér D portájánál a férfi sávot váltott, amelynek során nekiütközött egy vele azonos irányban haladó gépkocsinak. Az ütközés következtében a gyanúsított gépkocsija átcsúszott a szemben haladó sávba, ahol összeütközött egy szemből érkező autónak, majd egy tehergépkocsinak is.

A gyanúsított a balesetet követően, segítségnyújtás nélkül, gyalogosan elhagyta a helyszínt.

A baleset következtében a gyanúsított által vezetett autó utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A balesetnek továbbá egy súlyos sérültje volt, hárman pedig könnyebben sérültek.

 

KAPCSOLÓDÓ:

Elfogták a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton történt halálos baleset okozóját

A nyomozók a baleset okozójával halált eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétségének, és öt rendbeli segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúját közölték.

A gyanúsított a súlyos balesetet követően elhagyta a helyszínt, vele szemben körözést adott ki a nyomozó hatóság. Előzmény adatok alapján, a férfi a hatóságokkal nem együttműködő, idézéseket nem vesz át. Mindezért, a várható büntetés mértékére is tekintettel, megalapozottan feltehető, hogy szabadon hagyása esetén az eljárásban elérhetetlenné válna.

A gyanúsított vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ennek ellenére rendszeresen vezet járművet. Az elmúlt időszakban kirívóan sok szabálysértés, köztük számos közlekedési és közlekedéssel kapcsolatos egyéb szabálysértés miatt indult vele szemben eljárás.

Hirdetés

A gyanúsítottat az ezek keretében kiszabott járművezetéstől eltiltások, pénzbírságok és egyéb szankciók sem tartották vissza attól, hogy érvényes vezetői engedély nélkül vezessen, a közlekedési szabályokat semmibe veszi. Minderre figyelemmel, reális a bűnismétlés veszélye is.

A Fővárosi Főügyészség a gyanúsított letartóztatását indítványozta, amelynek elrendelése kérdésében a nyomozási bíró várhatóan ma hoz döntést.

Forrás: ügyészség


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés