Gondolkodtató
Vision Zero: Próbajogosítvány és a digitális vezetői engedély
Vision Zero: Próbajogosítvány és a digitális vezetői engedély
Hirdetés

Az Európai Unió 2050-t tűzte ki határidejéül annak a Vision Zero nevű programnak, mely a jóval kevesebb, inkább nullához közelítő halálos, Európai Unióban történő közlekedési balesetek számának elérését tűzte ki céljául.

Fiataloknak szóló úgynevezett „kezdőjogosítvány” bevezetését eredményezheti a közlekedésbiztonság javítását megcélzó európai uniós csomag. De a digitális jogosítvány és a bírságok határokon túli szigorodása is napirendi ponton van.

E közlekedésbiztonsági célhoz új szabályokat is rendelnek az európai jogalkotók.

Ennek keretében kiemelt figyelmet kapnak a fiatal sofőrök, és az alkoholos és módosult tudatállapotban történő vezetés elleni fellépések és a szabályszegők büntetésének határokon átívelő, szigorodó behajtása is szigorodni fog – írja a hvg.hu

Hirdetés

A múlt héten az Európai Parlament közlekedési bizottsága szavazott a határokon túli információkról és a módosult tudatállapotban lévő sofőrök járművezetéstől való eltiltásáról is. A szavazást az aktuális plenáris ülés előzte meg.

Az európai parlament várhatóan a jövő év első negyedében véglegesítheti döntését a csomagról történő megállapodásról.

A döntéshozók céljai között szerepel a közúti közlekedés biztonságossá tétele, a vezetői engedélyek korszerűsítése és a közlekedési szabályok megkönnyítése itthon és a határon túl is. Statisztikák szerint átlagban 20 ezer ember lesz halálos baleset áldozata az utakon.

BORÍTÓKÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ: 

VIDEÓ: Ismét hatalmas balesetet rögzített egy fedélzeti kamera, ezúttal a 13. kerületben


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés