Hirdetés

Hírek
Világháborús bombát találtak a fővárosban
Világháborús bombát találtak a fővárosban
Hirdetés

Világháborús betonromboló bombát találtak földmunkák közben a Kiss János altábornagy utca 29. számú társasházi ingatlanon.

A Fővárosi Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a helyszínre érkező tűzszerészek a szerkezetet a helyén biztonságba helyezték és gondoskodtak a terület őrzéséről.

A tűzszerészek megállapították, hogy a szerkezet földből való kiemelését és elszállítását biztonsági zóna kijelöléssel és a terület kiürítésével lehet majd megkezdeni.

A biztonsági zóna 250 méteres sugarú körben érinti a kerület ingatlanjait és a közlekedést is. A szerkezet elszállítása a kijelölt biztonsági zóna zárását követően történhet meg. Ennek időpontját a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság várhatóan kedden határozza meg.

Hirdetés

Az önkormányzat a szomszédos tagóvodában tartózkodó gyerekeket már ma az Orbánhegyi óvodába vitte, a szülőket pedig értesítette a kialakult helyzetről.

Amennyiben a lakóingatlanok és intézmények kiürítésére sor kerül, az önkormányzat által kijelölt befogadóhely a MOMKult épülete lesz.

Az önkormányzat folyamatos kapcsolatban áll a katasztrófavédelem munkatársaival, újabb információk esetén azonnal tájékoztatjuk a lakosságot. – írta meg a hegyvidek.hu

Borítókép: illusztráció

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés