Hirdetés

Gondolkodtató
Vigyázzatok! Már ezzel is trükköznek!
Vigyázzatok! Már ezzel is trükköznek!
Hirdetés

Nyolcvanezres parkolási bíróságot kapott egy nő, akinek sosem volt autója!

Névre szóló borítékban nyolcvanezres csekket kapott munkahelyi címére egy nő, akinek nincs és soha nem is volt autója.

A Totalcar szerint egy Parkol-6 feliratú nejlontasak volt a borítékban, és abban a kézzel kiállított nyolcvanezres csekk, amit az autós portál cikkében szereplő nő kapott. A borítékot az ő nevére címezték, de a Terézvárosi Vagyonkezelő Nonprofit Zrt.-től származú csekken az egyik ismerőse neve volt. Levél vagy bármilyen magyarázat nem volt a borítékban.

A nő elmesélte férfi ismerősének, hogy van egy közös parkolási pótdíjas ügyük. A férfi levelet írt a hatodik kerületi parkolócégnek, ahonnan azt válaszolták: a cég kizárólag ajánlott e-értesítéssel ellátott fizetési felszólítást küld az autó üzembentartójának, ha pótdíjat kell fizetni. Az üzembentartó lehet akár a tulajdonos, vagy valaki más, de a lényeg az, hogy levél nélkül sosem küldenek csekket.

A csekken szereplő hivatkozási szám alapján kikeresték az autó rendszámát a parkolási cégnél, és ezt szintén beleírták a válaszlevélbe. Innentől biztos, hogy nem ő parkolt fizetés nélkül, és nem is a saját autójáról van szó.

Az állami rendszerben lefuttatott kereséssel megtudta még, hogy a megbüntetett autó egy Citroën C. „C” nevű típus egyébként nem létezni ennél a márkánál, vagyis a Belügyminisztérium adatbázisában hibás információ szerepel.

A lap munkatársa a csekket kapó nővel elment a Terézvárosi Vagyonkezelőhöz, ahol kiderítették: az ügyben érintett Citroën valójában egy régi Picasso. Először februárban parkolt vele fizetés nélkül valaki Terézvárosban, majd másodszor márciusban, a Nyugati térhez közel. A parkolóőr mindkétszer hagyott mikuláscsomagot a Citroën szélvédőjén és le is fotózta azt, de a tulajdonos több mint egy hónappal később sem fizetett, és nem is jelentkezett.

Valószínű, hogy a másodjára kihelyezett csekket ellopta valaki, a Picasso tulajdonosa csak egy büntetésről tud ugyanis. A borítékon lévő pecsét szerint a Mammut bevásárlóközpont postáján adták fel a nő munkahelyének címére a hamis csekket. Egyelőre nem tudni, ki akarta megviccelni vagy lehúzni őt valamint autótulajdonos ismerősét, illetve hogyan jutott hozzá a címhez.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170422_nyolcvanezres_parkolasi_birosagot_kapott_egy_no_akinek_sosem_volt_autoja
 

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés