Vigyázz: Újabb trükkös feltörés terjed – videó

 BALESETI KÁRTÉRÍTÉS? 
Online ügyintézés
Szakértő csapat
 KATT IDE 

hirdetés

A tolvajnak még csak meg sem kell erőltetnie magát ahhoz, hogy be tudjon jutni az utastérbe.

Az autógyártók folyamatosan fejlesztik az általuk készített modellek biztonsági rendszerét, hogy a kocsikat minél nehezebben lehessen feltörni és ellopni. A tolvajok éppen ezért igyekeznek mindig újabb és újabb trükköket bevetni, hogy megkerüljék a védelmet és bejussanak az autóba. Ehhez általában valamilyen high-tech felszerelést használnak (egy ilyet nemrég mi is bemutattunk már), néha azonban a legegyszerűbb módszer sokkal hatékonyabb lehet. A cégek pedig egy dologtól biztosan nem tudják megvédeni a tulajdonosokat: a saját figyelmetlenésgüktől.

A napokban a JoeySalads nevű YouTube-csatornára került fel egy videó, amiben bemutatta, valójában milyen egyszerű feltörni egy autót. A férfi ugyanazt a trükköt alkalmazta, aminek az FBI szerint évente nagyon sokan esnek áldozatul Amerikában. A dolog lényege, hogy a tolvaj kiszemeli azt az áldozatát, aki egyedül van a kocsiban, majd az utasoldalon, a kocsi jobb hátsó kerekénél bújik meg.

Amikor a sofőr kiszállt és becsukja az autót, a bűnöző akkor nyitja ki a jobb hátsó ajtót, így a tulajdonos hiába nyomja meg a távirányítón, hogy záródjon az autó, ez nem fog megtörténni. Ezt azonban sokan nem veszik észre, így amikor már megfelelő távolságba értek, a tolvaj benyúl az autóba és már el is vitte belőle az általa kiszemelt dolgot. Rosszabb esetben az egész autót.

A helyzet az, hogy a dolog nagyon is működik. A videóban több gyanútlan autós kocsijához is odalopózott egy parkolóban, és úgy tudta kinyitni a járműveket, hogy arról a tulajdonosnak fogalma sem volt.

A videó tanulsága egyértelműen az, hogy ne rutinból nyissuk/zárjuk az autónkat, hanem győződjünk meg róla, hogy valóban sikerült-e bezárni azt.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170224_autolopas_video

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Ajánlott

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?