Hirdetés

Hírek
Vigyázz: Újabb trükkös feltörés terjed – videó
Vigyázz: Újabb trükkös feltörés terjed – videó
Hirdetés

A tolvajnak még csak meg sem kell erőltetnie magát ahhoz, hogy be tudjon jutni az utastérbe.

Az autógyártók folyamatosan fejlesztik az általuk készített modellek biztonsági rendszerét, hogy a kocsikat minél nehezebben lehessen feltörni és ellopni. A tolvajok éppen ezért igyekeznek mindig újabb és újabb trükköket bevetni, hogy megkerüljék a védelmet és bejussanak az autóba. Ehhez általában valamilyen high-tech felszerelést használnak (egy ilyet nemrég mi is bemutattunk már), néha azonban a legegyszerűbb módszer sokkal hatékonyabb lehet. A cégek pedig egy dologtól biztosan nem tudják megvédeni a tulajdonosokat: a saját figyelmetlenésgüktől.

A napokban a JoeySalads nevű YouTube-csatornára került fel egy videó, amiben bemutatta, valójában milyen egyszerű feltörni egy autót. A férfi ugyanazt a trükköt alkalmazta, aminek az FBI szerint évente nagyon sokan esnek áldozatul Amerikában. A dolog lényege, hogy a tolvaj kiszemeli azt az áldozatát, aki egyedül van a kocsiban, majd az utasoldalon, a kocsi jobb hátsó kerekénél bújik meg.

Amikor a sofőr kiszállt és becsukja az autót, a bűnöző akkor nyitja ki a jobb hátsó ajtót, így a tulajdonos hiába nyomja meg a távirányítón, hogy záródjon az autó, ez nem fog megtörténni. Ezt azonban sokan nem veszik észre, így amikor már megfelelő távolságba értek, a tolvaj benyúl az autóba és már el is vitte belőle az általa kiszemelt dolgot. Rosszabb esetben az egész autót.

A helyzet az, hogy a dolog nagyon is működik. A videóban több gyanútlan autós kocsijához is odalopózott egy parkolóban, és úgy tudta kinyitni a járműveket, hogy arról a tulajdonosnak fogalma sem volt.

A videó tanulsága egyértelműen az, hogy ne rutinból nyissuk/zárjuk az autónkat, hanem győződjünk meg róla, hogy valóban sikerült-e bezárni azt.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170224_autolopas_video


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés