Hirdetés

Hírek
Vigyázz! Az ingyenes parkolás nem minden utcában ingyenes. Olvasónk története
Vigyázz! Az ingyenes parkolás nem minden utcában ingyenes. Olvasónk története
Hirdetés

Múlt hét kedden este jelentette be Orbán Viktor, hogy a rendkívüli jogrend keretein belül újra ingyenessé válik – már múlthét szerdától azzá vált – a közterületi parkolás országszerte.

Óriási hangsúly van a közterületi parkoláson. Az szinte mindenkinek nyilvánvaló, hogy például a bevásárlóközpontok fizetős mélygarázsaira ez nem érvényes.

Kevésbé nyilvánvaló viszont, hogy vannak közforgalom előtt megnyitott magánparkolók, amikre természetesen nem vonatkozik a rendelet.

Kép: Google Maps

Ezeket egy adott cég üzemelteti és bizony ugyanúgy fizetni kell a parkolásért egy parkoló automatánál, vagy adott esetben applikációval.

A 11. kerületi Alíz utca egy tipikusan ilyen hely, ahol természetszerűleg ellenőriznek és büntetnek is.
Itt büntették meg olvasónkat is, még múlt hét csütörtökön.

A büntetés

„A parkolásra mindig kínosan ügyelek, hogy ne büntessenek meg feleslegesen, így tudatában voltam annak, hogy „békeidőben” ez az utca fizetős és mindig egy kicsivel odébb szoktam megállni.

A múlt heti kormányrendeleten felbuzdulva(ingyenes parkolás) viszont úgy voltam vele, hogy ennek tekintetében pont a hely előtt állok meg, ahová tartottam.

A dolgom végezte után jött a feketeleves(barátnőm finoman megjegyezte az autóba beszállva, hogy milyen aranyos piros csomag van a szélvédőmön) márpedig, hogy megbüntettek.

Hirdetés

Értetlenkedésem után, itthon utána nézve a dolgoknak arra jutottam, hogy bár a parkolás valóban ingyenes lett országszerte azonban, csak olyan magánutakon, ahol az önkormányzat vagy az állam a tulajdonos(a fent említett utca pedig egy cég tulajdona) és így Budapest jelenleg talán egyetlen fizetős utcáját találtam meg.

Szándékos megnéztem, hogy a magánút és a magánparkoló jelölés is ki van téve az utca elején, azonban semmilyen sorompó nincs.

Olvasónk fotója

A büntetést természetesen be fogom fizetni, bár nem szívesen locsolja erre az ember az ösztöndíját.”

írta meg olvasónk, aki szeretné, hogy sokan tudjatok erről: „Amennyiben valóban írnak erről és már egy valaki nem szalad bele ugyanebbe, már akkor megérte!”


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés