Velünk tartasz?Vigyázz! Az ingyenes parkolás nem minden utcában ingyenes. Olvasónk története

Vigyázz! Az ingyenes parkolás nem minden utcában ingyenes. Olvasónk története

2020-11-09 Facebook
hirdetés

Múlt hét kedden este jelentette be Orbán Viktor, hogy a rendkívüli jogrend keretein belül újra ingyenessé válik – már múlthét szerdától azzá vált – a közterületi parkolás országszerte.

Óriási hangsúly van a közterületi parkoláson. Az szinte mindenkinek nyilvánvaló, hogy például a bevásárlóközpontok fizetős mélygarázsaira ez nem érvényes.

Kevésbé nyilvánvaló viszont, hogy vannak közforgalom előtt megnyitott magánparkolók, amikre természetesen nem vonatkozik a rendelet.

Kép: Google Maps

Ezeket egy adott cég üzemelteti és bizony ugyanúgy fizetni kell a parkolásért egy parkoló automatánál, vagy adott esetben applikációval.

A 11. kerületi Alíz utca egy tipikusan ilyen hely, ahol természetszerűleg ellenőriznek és büntetnek is.
Itt büntették meg olvasónkat is, még múlt hét csütörtökön.

A büntetés

“A parkolásra mindig kínosan ügyelek, hogy ne büntessenek meg feleslegesen, így tudatában voltam annak, hogy “békeidőben” ez az utca fizetős és mindig egy kicsivel odébb szoktam megállni.

A múlt heti kormányrendeleten felbuzdulva(ingyenes parkolás) viszont úgy voltam vele, hogy ennek tekintetében pont a hely előtt állok meg, ahová tartottam.

A dolgom végezte után jött a feketeleves(barátnőm finoman megjegyezte az autóba beszállva, hogy milyen aranyos piros csomag van a szélvédőmön) márpedig, hogy megbüntettek.

hirdetés

Értetlenkedésem után, itthon utána nézve a dolgoknak arra jutottam, hogy bár a parkolás valóban ingyenes lett országszerte azonban, csak olyan magánutakon, ahol az önkormányzat vagy az állam a tulajdonos(a fent említett utca pedig egy cég tulajdona) és így Budapest jelenleg talán egyetlen fizetős utcáját találtam meg.

Szándékos megnéztem, hogy a magánút és a magánparkoló jelölés is ki van téve az utca elején, azonban semmilyen sorompó nincs.

Olvasónk fotója

A büntetést természetesen be fogom fizetni, bár nem szívesen locsolja erre az ember az ösztöndíját.”

írta meg olvasónk, aki szeretné, hogy sokan tudjatok erről: “Amennyiben valóban írnak erről és már egy valaki nem szalad bele ugyanebbe, már akkor megérte!”


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-12-25 Facebook

A Jakupcsek Plusz vendége: Csősz Krisztián. “Úton van a magyar, de sokat takar a kanyar?!”

Meghívást kaptunk a Jakupcsek Gabriella által fémjelzett Jakupcsek Plusz-ba, ahol a közlekedésben...

Nézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: