Hirdetés

Hírek
Videóval figyelmeztet a Magyar Közút –  TILOS hókotrót előzni!
Videóval figyelmeztet a Magyar Közút – TILOS hókotrót előzni!
Hirdetés

Bár a KRESZ egyértelműen leírja, sajnos nem meglepő módon sokan magasról tesznek a szabályra, ezért a Magyar Közút közleményt adott ki, melyben felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy TILOS a hókotrókat munkavégzés közben megelőzni.

A gyorsforgalmi utakon a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat konvojban végezik. Ilyenkor a belső sávban dolgozó jármű megy elöl, onnan ekézi a havat a külső sávba, ahonnan a mögötte jövő másik gép tolja le a havat az útról. A járművek között csak minimális távolság van, hogy a közlekedők ne kerülhessenek a járművek közé.

Ennek ellenére sokan megpróbálják szabálytalanul megelőzni őket és sajnos vannak olyan autósok, akik beállnak a hátsó jármű szórásterébe, amely így nem tudja a teljes pályaszélességet síkosságmentesíteni.

Ilyenkor adott esetben a szabálytalan jármű oldalát, elejét sózzák a gépek, nem az utat.  Az is általános tapasztalat, hogy a két konvojban haladó munkagép közé beállnak a szabálytalan autósok és utána már nem merik megelőzni az első autót, mert nem látják be a pályát a külső sávba ekézett hó, latyak miatt – tették hozzá.

Ugyanakkor, ha a két járműből álló konvoj hátul haladó teherautója megpróbálja kiengedni a beszorult járművet, akkor sokan megpróbálják követni a szabálytalankodó példáját és újabb autós állna be a munkagépek közé. Ezért is tartanak kis távolságot egymástól beavatkozás közben a járművek.

Mint írják, az elmúlt hetek havazásai során több járművük is balesetet szenvedett az ilyen és ehhez hasonló szabálytalan autósok miatt.

Hirdetés

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Forrás: Magyar Közút
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés