Dashcam
Videón az őrült magyar kamionos, aki letolta, aztán leszorította olvasónkat a 62-es úton
Videón az őrült magyar kamionos, aki letolta, aztán leszorította olvasónkat a 62-es úton
Hirdetés

Kettő és fél perces az a videóanyag, amin az elvetemült, pszichológiailag vezetésre alakalmatlan kamionos folyamatosan letolja, aztán szabálytalanul megelőzi és eközben leszorítja olvasónkat az útról.

Olvasónk, Kornél nem igazán értette, hogy a sebességhatárokat és a KRESZ-t betartva miért szeretnék őt eltiporni az útról úgy, hogy közben a 11 hónapos kislánya is az autó hátsó sorában, menetiránynak háttal aludt, amit a kamionosnak látnia kellett. Ha mégsem látta akkor a Kornél autóján lévő matrica egész biztosan tudatta vele, hogy vélhetőleg kiskorú gyermek is van a fedélzeten.

A kamionost mindez nem érdekelte, haladni akart a saját törvényei szerint, a saját tempójában.

“Van egy fedélzeti kamerás felvételem, amin egy kamionos leszorít az útról 90 km/h sebességnél záróvonalon és forgalom elől elzárt területen, miközben végig dudál. Előtte követési távolságot nem tartva tolt és dudálgatott, miközben 90 km/h-val haladtam.

Előzménye volt a dolognak,

hogy egy traktor lassan haladt a 62-es főúton, amit nem lehetett előzni. 2 és fél perc kb. a felvétel. A 11 hónapos kislányom és feleségem is velem volt, valamint egy rikító sárga Baby on board matrica is fel van ragasztva.” – írja olvasónk.

Az eset Kornél írása szerint 2020. április 23-án történt, 11:15 körül a 62-es főúton, a 42.-38. km. között

11:20-kor hívtam a 112 segélyhívót. Azt hittem nem ússzuk meg. Nem volt normális a kamionos. Féltettem a kislányomat és a feleségemet. Azt mondták, hogy Dunaújvárosban várják és rendszám alapján megállítják. Egyébként meg tegyek feljelentést a felvétellel. Mi nem Dunaújváros felé mentünk, a kamion arra ment tovább. 70-nel mehetne főútvonalon egy ekkora dög.

Nagyon remélem, hogy eljárnak vele szemben, mert ilyennek nincs keresnivalója az utakon.

Bízom benne, hogy közúti veszélyeztetés miatt a felvétellel felelősségre tudják vonni, valamint a tachográf adatok alapján is megállapítható a sebességtúllépés.

A kislányom menetiránynak háttal utazott, tehát a kamionosnak őt is látnia kellett a feltűnő matrica mellett. És mégis ezt csinálta, mert a traktor miatt nem lehetett haladni. “ írja Kornél felzaklatva.


Szívből reméljük, hogy rendőrség eljár a kamionossal szemben. Nagyon várjuk az ezzel az esettel kapcsolatos fejleményeket, melyről beszámolunk Nektek.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája