Hirdetés

Hírek
Videón az elfogás: Másfél éve lopott el egy autót, mellyel elütötte tulajdonosát
Videón az elfogás: Másfél éve lopott el egy autót, mellyel elütötte tulajdonosát
Hirdetés

Eddig nem látott, exkluzív videókat szerzett meg az RTL Híradó annak a szökevénynek a két héttel ezelőtti elfogásáról, aki másfél éve részegen, jogosítvány nélkül lopott el egy kocsit Vácon, az autó tulajdonosát pedig elgázolta. Az elütött férfi később meghalt. A tragédia okozója bűnügyi felügyeletbe került, de február végén megszökött otthonról. Három hétig bujkált. A rendőröknek végül a barátnőjét követve sikerült elfogniuk, amikor kiszállt egy metróból.

Az RTL Híradó által megszerzett felvételek március 14-én készültek, percekkel azután, hogy a civil ruhás nyomozók elfogták a metróból kiszálló szökevényt.

Ezen látható, ahogy a férfit a metrómegálló falának nyomják, megmotozzák, majd speciális fogással kísérik végig az utasok mellett a Corvin-negyed metróállomáson.

Másfél éve térfigyelő kamera rögzítette őt és barátját, amint egy járó motorral álló sportkocsi körül sündörögnek egy váci dohánybolt előtt, majd beszállnak és elhajtanak. A most elfogott férfi nem sokkal ezután elgázolta az időközben kirohanó autótulajdonost, aki a motorháztetőre ugorva próbálta visszatartani a tolvajokat. Csakhogy a száguldó kocsiról az útra esett, majd két nappal később a kórházban meghalt.

Hirdetés

A sofőr, aki részegen, jogosítvány nélkül okozta a tragédiát, a baleset után elmenekült. „A családon keresztül próbáltuk rávenni arra, hogy jobban jár, ha önként adja fel magát a hatóságoknak” – mondta az RTL Híradónak Boros Benő őrnagy, a Pest megyei rendőrség életvédelmi csoportvezetője. Ez sikerült is, a férfi felhívta az őrnagyot, hogy nem akar tovább bujkálni.

A bíróság később bűnügyi felügyeletbe helyezte a gázolót, vagyis nem hagyhatta volna el a lakását. A rendőrök visszatérően ellenőrizték, így derült ki, hogy február 23-án este a vádlott eltűnt. 

Ezután adtak ki ellene elfogatóparancsot. A rendőrök nemcsak a férfi családját, de új barátnőjét is figyelni kezdték. „Tudtuk, hogy egy szökésben lévő személynek ennie kell, innia kell, gyógyszereket kell vásárolnia, kapcsolatot kell tartania a hozzátartozóival. Mint megtudtuk, ezzel a fiatal hölggyel is napi kapcsolatban van” – fogalmazott Boros Benő őrnagy.

A nőnek fogalma sem volt arról, hogy párját körözik, „hősszerelmes lányként” vitte neki az ételeket. A megfigyelés vezette a hatóságokat a Corvin-negyed mellett lévő bevásárlóközpontba, ahonnan egészen a metróig követték a szökevény barátnőjét.

„A célszemély kissé konspiráltan próbált lehajtott fejjel a padok mellett, az oszlopok takarásában közlekedni” – árulta el Boros Benő őrnagy. Így sikerült elfogniuk a gázolót 20 nap bujkálás után, aki rögtön felismerte az akcióban részt vevő őrnagyot, akinél a korábbi szökése után feladta magát.

Áhh, már megint maga az?

– így reagált, amikor elfogták a civil ruhás rendőrök.

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés