Gondolkodtató
Videón, ahogy sorra előzik meg a hó eltakarítást végző munkagépeket a türelmetlen autósok
Videón, ahogy sorra előzik meg a hó eltakarítást végző munkagépeket a türelmetlen autósok
Hirdetés

Az esetről az MKIF Zrt. osztott meg egy videót. Ezúttal kérni szeretnének a sofőröktől.

„Országszerte több helyen esett és jelenleg is esik a hó. Éjjel 18 mérnökségünk 110 autóval takarította a pályákat. Jelenleg is több tucatnyi gépünk konvojban takarítja a hozzánk tartozó gyorsforgalmi utakat.

A KRESZ egyértelműen fogalmaz:
KRESZ 42 §

„(5) * Olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két vagy több forgalmi sáv van kijelölve, az azonos irányban valamennyi forgalmi sávban – egymás mellett haladó –hó eltakarítást végző és figyelmeztető jelzést használó járműveket tilos megelőzni. Az ilyen gépjárművek mögött a követési távolságot fokozott óvatossággal kell megválasztani.”

Hókotrást és/vagy sózást végző autóinkat megelőzni azért tilos és veszélyes, mert a még nem vagy nem teljesen tisztított pályán egy előző és így éppen gyorsuló autó könnyebben megcsúszhat. Balesetet szenvedhet, többen is megsérülhetnek, akár kollégáink is. Emiatt viszont tényleg megállhat a forgalom.

Ahogy a terelésekben, úgy itt is igaz, hogy maximum 1-2 perc lenne az előzéssel nyert idő. Csúszós úton megéri? – tették fel a költői kérdést

Az alábbi videóban csak néhány példát hoztunk, higgyétek el, sajnos sokkal több ilyen esettel találkozunk. – tették hozzá

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés