Hírek
Videón, ahogy rendőrök kísérnek le egy eltévedt munkagépet az M6-os autópályáról
Videón, ahogy rendőrök kísérnek le egy eltévedt munkagépet az M6-os autópályáról
Hirdetés

A Mecsek Autópálya Üzemmérnökség diszpécsere tett bejelentést a napokban, hogy az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán, a 165-ös kilométerszelvény közelében egy munkagép halad az alagútrendszer irányába. A járőrök azonnal a jármű felkutatására indultak, s még az alagutak előtt sikerült megtalálniuk és megállítaniuk a tilosba tévedt járművet.

Az ellenőrzés alkalmával a munkagép vezetője elmondta a járőröknek, hogy Baja felől érkezett, és eltévedt az autópályán, mert rossz irányban indult el a munkavégzése helyszínére. Visszafordult egy lehajtón, és úton volt Pécs felé, amikor a rendőrök utolérték.

Az intézkedést követően a kollégák kivezették a mellékútra a munkagépet, és a jogszabályok szerint jártak el vele szemben.

Miért nem közlekedhetett volna a munkagép az autópályán?

Mert a KRESZ 37. § (1) bekezdése leírja, „Autópályán és autóúton, valamint az azokra való ráhajtásra szolgáló úton (az előjelző táblától kezdődően) csak olyan gépjárművel, illetőleg gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel szabad közlekedni, amely sík úton legalább 60 km/óra sebességgel képes haladni; ezeken az utakon más jármű közlekedése tilos.”

Hirdetés

Forrás: police.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés