Hirdetés

Hírek
Videón, ahogy ismét összetörik a Magyar Közút energiaelnyelőit
Videón, ahogy ismét összetörik a Magyar Közút energiaelnyelőit
Hirdetés

Csak egy centiről látszik? Teszi fel a kérdést a Magyar Közút legfrissebb bejegyzésében, sajnos nem alaptalanul. Nagy sárga, villog és előre fel hívják rá a figyelmet, de még így sem sikerül észrevenni? A videón látható eset egyértelmű jele annak, hogy az okozó minden másra figyelhetett csak az útra nem.

Sajnos ez a hónap sem telt el úgy, hogy a kezelésünkben lévő 291 kilométernyi gyorsforgalmi úton ne törték volna össze munkaterületeket védő energiaelnyelővel felszerelt munkagépeket az autósok – írják a bejegyzésben.

Mindkét helyszínen a forgalomterelést ahogy kell, jóval előre jelezték a digitális kijelzőkön, 2 helyszínen előjelző autók is kint voltak és magán a munkaterület kezdetén lévő, energiaelnyelővel felszerelt hatalmas narancssárga színű teherautókon is volt jól látható főjelző.

A második, nagytarcsai csomópont előtt történt esetnél ráadásul mindössze 70 másodperce állt be a belső sávba az energiaelnyelővel felszerelt teherautó, hogy a terelést kiépíthessék a szakemberek, amikor belementek.

A felvételeken jól látszik, hogy az autósok döntő többsége időben és megfelelően sorolt be, de a két balesetező sofőr szinte csak centikkel a becsapódás előtt vette észre a gépeket.

A hasonló esetek miatt kérik, hogy minden sofőr a vezetésre, a forgalomra koncentráljon, figyeljétek az előjelzéseket, azokat vegyétek komolyan, soroljatok be időben és a munkaterületek környezetében fokozott óvatossággal közlekedjetek, nemcsak magatok, hanem a többi autós és munkaterületen dolgozók biztonsága érdekében.

Hirdetés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Forrás: Magyar Közút

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés