Hirdetés

Hírek
Videón, ahogy elütnek egy zebrán átkelő rollerest
Videón, ahogy elütnek egy zebrán átkelő rollerest
Hirdetés

Egy autós fedélzeti kamerája rögzítette, ahogy egy fiatal a rollerjével kel át a gyalogátkelőn, ám ott elüti őt egy személyautó. Azt ugye tudjuk, hogy a gyalogos-átkelőhelyen a járművezetőknek elsőbbséget kell adniuk a gyalogosoknak és itt persze be is jöhet a képbe, hogy a rolleres tolhatta volna az eszközét. Ám nem lehet elsiklani a látottak felett, hiszen az ezüst színű autó nyilvánvalóan nem tett eleget a KRESZ azon pontjának, miszerint…

…”A jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a gyalogos-átkelőhely előtt meg is tudjon állni.”

Bár a KRESZ egyértelműen meghatározza a szabályokat, a valóságban sajnos elmondhatjuk, hogy annak van elsőbbsége, akinek meg is adják és a gyalogos-jármű találkozásból minden bizonnyal a gyalogos fogja a rövidebbet húzni.

Éppen ezért mindig légy körültekintő akár járművel, akár gyalog közlekedsz. A zebrán is nézz körbe gyalogosként, óvatosan kellj át, bizonyosodj meg róla, hogy megkaptad az elsőbbséget, hiszen bármikor érkezhet egy szabálytalan vagy figyelmetlen közlekedő.

Hirdetés

Forrás: PoliceHungary

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x