Hirdetés
Hírek
Videón, ahogy a hetedikről lóg egy férfi, aki bedrogozva több baesetet okozott és menekült a rendőrök elől is
Videón, ahogy a hetedikről lóg egy férfi, aki bedrogozva több baesetet okozott és menekült a rendőrök elől is
Hirdetés

Filmbe illő jelenet zajlott tavaly június 30-án Budapesten, melyről most videót is közölt Magyarország Ügyészsége. Egy férfi a vád szerint – alkoholtól és kábítószertől befolyásoltan – vezetett egy autót, amiben hárman utaztak.  Az egyik kereszteződésben szabálytalansága miatt a rendőrök intézkedni akartak vele szemben, aki menekülni kezdett.

A férfi a menekülés során számos közlekedési szabályt megszegett, 100-130 km/h sebességgel cikázott a forgalmi sávok között, záróvonalat átlépve, áttért a szemközti forgalmi sávba és több száz méteren keresztül a forgalommal szemben közlekedett, amivel több jármű vezetőjét is sávváltásra, illetve fékezésre kényszerítette.

A menekülésnek az vetett véget, hogy a sofőr nagy sebességgel a padkának ütközött, aminek következtében a jármű két első kereke defektet kapott.

A férfi az utasait hátrahagyva egy társasházhoz futott, ahol egy 7. emeleti lakás teraszkorlátján ülve öngyilkossággal fenyegetőzött, míg végül a rendőrök elfogták.

A vádlott a közlekedési szabályokat többszörösen és súlyosan sértő manővereivel közvetlen veszélynek tette ki egyrészt az utasainak, másrészt más járművek vezetőinek az életét és testi épségét.

Hirdetés

Később, 2021. július 28-án, délelőtt, szintén bódult állapotban ült volán mögé, amely során a XIX. kerületben, az Ady Endre úton közlekedési balesetet okozott. Az előtte haladó autó sofőrje forgalmi okból megállt, a vádlott azonban ezt nem észlelte, ezért nekiütközött, majd megállás nélkül elhajtott. Közvetlenül ezután a X. kerületben, az Üllői úton is balesetet okozott, miután elvesztette uralmát a gépkocsija felett és egy másik autónak ütközött.

Az ütközés hatására a másik autó sofőrje a járdára hajtott és ott egy fának csapódott. A férfi ezt a baleseti helyszínt is megállás nélkül hagyta el.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a 23 éves férfit közúti veszélyeztetés bűntettével, cserbenhagyás vétségével, valamint ittas, illetve bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével és kábítószer birtoklás vétségével is vádolja. A kerületi ügyészség a férfival szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint a közúti járművezetéstől való végleges hatályú eltiltást indítványoz a vádiratban.

Hirdetés

Forrás: tenyek.hu

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája