Hirdetés

Hírek
Videón, ahogy 10 darab Tesla Model Y egyszerre porrá ég
Videón, ahogy 10 darab Tesla Model Y egyszerre porrá ég
Hirdetés

Tíz Tesla Model Y égett totálkárosra és öt további Tesla rongálódott meg egy tűzben Németországban a hét elején. A frankfurti parkolóban történt eset mögött gyújtogatás állhat, névtelen levélben fejezték ki a valószínűsíthető elkövetők az amerikai autógyártó iránti ellenszenvüket. – szúrta ki a Villanyautosok.hu

Kedden hajnali 3 után futott be a hívás a frankfurti tűzoltóságra, akik fél órára még egy közeli vasútvonalat is lezártak. A tűzet 4:30-ra már el is oltották, de az akkumulátorok esetleges újragyulladása miatt további megfigyelés alatt tartották a helyszínt.

Később „Teslas flambé” címmel megjelent egy névtelen levél az interneten, amelyben egy csoport felelősséget vállalt a tűzesetért, indokként pedig azt jelölték meg, hogy a Tesla a csoport egyik „legkiemelkedőbb ellensége”.

A feltételezett elkövetők levelükben azt írták, hogy miközben a müncheni IAA Mobility Autószalonon a vállalatok a fényes autóikat mutogatták és légkondicionált konferencián gratulálhattak egymásnak a gazdasági sikereikhez, mások Portugáliában és Mauiban tűzesetek, Szlovéniában és Ausztriában pedig árvizek miatt veszítették el egzisztenciájukat.

A csoport egy másik levelet is közzétett ugyanazon a platformon, amelyben Berlinben 51 Porsche gumiabroncsának kiszúrását vállalták magukra. A rendőrség becslése szerint a tűz félmillió eurós kárt okozott.

Hirdetés

Borítókép: Hessenschau / YouTube
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés