Dashcam
Videón a határ úti bermuda-háromszög. Vagy mégsem?
Videón a határ úti bermuda-háromszög. Vagy mégsem?
Hirdetés

Furcsa esetről számolt be olvasónk, akinek fedélzeti kamerája is rögzítette a történteket.

A 19-20. kerület határán járunk. A határ úton haladva Kispestről-Pesterzsébet felé keresztezi az utunkat a Nagykőrösi út. Ezen haladt olvasónk, a város felé tartva, de nem ment fel a felüljáróra, hanem az Illatos út felé szeretett volna haladni, egyenesen.

Nem egy bonyolult lámpás kereszteződés ez, ezért az olvasónk által leírtak igencsak furcsán hatottak ránk.

Ugyanis a zöld jelzésű lámpa miatt nem volt kérdés a továbbhaladás, ám keresztbe egy Opel és egy Audi meglepő határozottsággal rongyolt volna jobbról olvasónk autójának, amennyiben az nem áll meg.

Furcsa a történetben, hogy az Opelt vezető fiatalember – olvasónk leírása szerint – teljes meggyőződéssel állította, hogy neki bizony zöld lámpája volt.

Némiképpen elgondolkodtató a helyzet, mivel a mellette haladó Audi sofőrje szintén határozottan hajtott be a kereszteződésbe úgy, mint akinek minden joga megvan ehhez.

Az, hogy csupán a „vak vezet világtalant” mondás testesült-e meg a két sofőrt illetően, vagy  tényleg valamiféle anomália történt a lámpákkal azt egyelőre nem tudjuk.

Ami biztos, hogy a felvételen olvasónk zöldje egyértelmű, valamint az is szépen látszik, hogy a kereszt irányú forgalom lámpája pirosat mutatott, legalábbis a Kispest felé haladóknak.

Márpedig a dolgok rendje szerint ilyenkor a másik iránynak is azonos színt kell mutatnia, ez nyilvánvaló, valamint ezt igazolja egy korábbi Google Maps felvétel is.

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés