Hirdetés

Gondolkodtató
Videón a büntetőfékezés – Megállapították, hogy nem alkalmas a közúti forgalomban történő járművezetésre
Videón a büntetőfékezés – Megállapították, hogy nem alkalmas a közúti forgalomban történő járművezetésre
Hirdetés

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy Veszprém belvárosában büntetőfékező sofőrrel szemben.
A vádirat szerint az 54 éves férfi 2022. január 9-én délután Veszprémben közlekedett személygépkocsival, s eközben közlekedési konfliktusa támadt egy másik autó sofőrjével. – írja az ugyeszseg.hu

A nézeteltérés után mindketten a belváros felé közlekedtek, elöl a későbbi sértett, mögötte a terhelt haladt. A piac melletti szakaszon a terhelt a korábbi összetűzés megtorlása érdekében hirtelen kivágott a sértett mögül, jobbról megelőzte, majd intenzíven fékezett és megállt, melynek következtében a megelőzött sofőr csak vészfékezéssel tudta elkerülni az ütközést.

A büntetőeljárás során kirendelt szakértő megállapította, hogy a büntetőfékezést végrehajtó férfi a pszichológiai jellemzői alapján nem alkalmas a közúti forgalomban történő járművezetésre, ezért az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabása mellett a közúti járművezetéstől történő végleges eltiltását is indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak.

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x