Hírek
Videón a budapesti üldözés: Az Üllői úton próbált elmenekülni a rendőrök elől egy részeg ámokfutó vasárnap éjjel
Videón a budapesti üldözés: Az Üllői úton próbált elmenekülni a rendőrök elől egy részeg ámokfutó vasárnap éjjel
Hirdetés

Ittas ámokfutó próbált meg elmenekülni a rendőrök elől az Üllői úton. A jogosítvány nélkül vezető férfi útja végül egy mellékutcában, a rendőrautó hátsó ülésén ért véget.

A BRFK XIX. és XVII. kerületi járőrei 2023. december 17-én éjjel közlekedési ellenőrzést végeztek Kispesten, az Üllői úton, amikor nem sokkal éjfél után igazoltatni akartak egy gépkocsit. A járőrök jelzésére a sofőr megállás helyett gyorsított, és elszáguldott a rendőrök mellett.

A járőrök szolgálati autóikhoz rohantak, majd megkülönböztető fény- és hangjelzéssel perceken keresztül követték és próbálták megállásra bírni a sofőrt, aki minden létező szabályt áthágott, hogy megússza az igazoltatást; az összes piros lámpán áthajtott, az előtte haladókat pedig a záróvonalon áthajtva, a szembejövő forgalmat akadályozva előzte.

A Renault vezetője látva, hogy nem tud meglépni a rendőrök elől, végül váratlanul lekanyarodott az Árpád utcába, ahonnan azonban már nem tudott tovább hajtani. A rendőrök kipattantak a rendőrautóból, a férfit pedig – aki nem volt hajlandó felszólításukra kiszállni – testi kényszerrel húzták ki a vezetőülésből, majd megbilincselték.

A helyszínen kiderült, hogy a 39 éves B. Szilveszter nem véletlen fogta menekülőre; az alkoholszonda ittasságot jelzett, jogosítványát pedig éppen ittas járművezetés miatt vonták be korábban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. Kerületi Rendőrkapitánysága a férfivel szemben szabálysértési és büntetőeljárást indított.​

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés