Hirdetés
Dashcam
VIDEÓ: Volt sikítás ebben a taxiban tegnap reggel. Várjuk a rendőrség reakcióját
VIDEÓ: Volt sikítás ebben a taxiban tegnap reggel. Várjuk a rendőrség reakcióját
Hirdetés

Taxis olvasónktól kaptuk a felvételt és az eset undorítósági faktora miatt megígértük neki,

ezt az esetet publikáljuk, végigkísérjük és beszámolunk nektek a fejleményekről.

Ugyanis olvasónk, Norbert és az előtte haladó, vélhetőleg halálra rémült utasokkal teli taxis kolléga feljelentést kíván tenni az ügyben.


Norbert sorai:

“A Határ úti felüljáró és a KÖKI terminál között 2019. November 30-án, szombaton reggel 9:00 körül történt az eset. Talán pont előtte fél perccel figyelmeztetett az autóm egy csippanással, hogy már 4 fok alatti a hőmérséklet! A napsütés elég zavaró volt, így a megszokottnál is nagyobb követési távolságot tartottam, hogy ne érhessen meglepetés.

Hát ért… Az előttem haladó autó féklámpáját láttam felvillanni, de akkor még nem gondoltam semmi “nagy dologra”, azonban láttam, hogy nem csak fékez, le is húzódik, ezért én is lassítani kezdtem, majd amikor láttam felbukkanni mögüle egy nagy sebességgel érkező autót, akkor vészfékeztem, s szinte biztosra vettem, hogy neki is fogok csúszni az előttem lévőnek!

Csak a nagy követési távolságnak, a kedvező útviszonyoknak köszönhetem, hogy nem történt baleset és annak, hogy már a téli abroncsaim voltak az autón!

Mindezek ellenére a két autó egymáshoz ért! Ha a fenti feltételek valamelyike hiányzott volna, nem csak a port töröltük volna le egymás autójáról…

A másik dolog, amin ismét elgondolkoztam az eset kapcsán, az a menetrögzítő kamera. Egy ilyen esetnél komoly anyagi károk keletkezhetnek, és ezért óriási segítség, ha van az embernek mibe kapszkodnia. Pláne olyannak, aki az autójával keresi a kenyerét. Nagyon sok múlhat egy ilyen esetben a bizonyításon. 

Ez egy abszolút értelmetlen veszélyeztetés volt. A videó elején látszik, hogy nagyon gyér forgalom volt akkor éppen. Teljesen felesleges volt előzni… De hát, primus inter pares… (első az egyenlők között). Ez nagyon találó a magyarországi autósokra.

Az előttem menő kolléga utasokkal volt. Volt nagy sikítás a sofőr elmondása szerint…”


Ezt az ügyet végigkísérjük és beszámolunk nektek a végeredményről, mivel Norbert és az előtte haladó taxis kolléga, Norbert elmondása szerint feljelentést kívánnak tenni a rendőrségen.

Hirdetés

FRISSÍTÉS:

A TV2 riportot készített mindkét taxisofőrrel:


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája