Hírek
VIDEÓ: Veszélyes anyagokat szállító kamionok ütköztek Németország egyik legforgalmasabb autópályáján
VIDEÓ: Veszélyes anyagokat szállító kamionok ütköztek Németország egyik legforgalmasabb autópályáján
Hirdetés

Veszélyes anyagot szállító kamionok karamboloztak Németország egyik legforgalmasabb autópályáján, a kedden történt balesetben ketten meghaltak, robbanásveszély miatt még szerda délelőtt is állt a forgalom mindkét irányban – írta meg az MTI.

Az országot kelet-nyugati irányban átszelő, Berlint és a Ruhr-vidéket összekötő A2-es autópályán egy formaldehidet szállító teherautó és egy dinitrogén-oxiddal – nevetőgázzal – töltött palackokkal megrakott kamion ütközése tűzhöz, majd robbanások sorozatához vezetett.

A detonációktól még az úttest is remegett, „olyan volt, mint egy földrengés” – mondta egy szemtanú a Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) regionális közszolgálati médiaszolgáltatónak.

Hirdetés

A baleset az autópálya Szász-Anhalt tartományi szakaszán történt Magdeburg térségében kedden a déli órákban. A formaldehidet szállító teherautó sofőrje nem vette észre, hogy egy pályafelújítás előtt torlódás alakult ki, és belehajtott a dugó végén álló kamionba.

Az ütközés egymásnak lökött három másik teherautót is, végül hátulról belehajtott az összezúzódott járművek sorába ötödikként a dinitrogén-oxidos palackokat szállító kamion, amelyen tűz keletkezett. A lángok átterjedtek a formaldehidet szállító teherautóra.

Az igen gyúlékony és robbanásveszélyes anyag mind elégett, a hőhatás miatt pedig a gázzal töltött palackok jelentős része felrobbant.
A balesetben két teherautó vezetője életét vesztette, a szerteszét repülő palackok számos járműben kárt okoztak.

A roncsok között heverő gázpalackok jelentette robbanásveszély miatt a mentés igen körülményes, a területet 500 méteres sugarú körben lezárták – jelentette az MDR.

Hirdetés

Borítókép: BILD YouTube Channel screenshoot
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés