Hirdetés

Hírek
Videó is van az okos gyalogátkelőről, amire lecserélték a sípoló rendőröket
Videó is van az okos gyalogátkelőről, amire lecserélték a sípoló rendőröket
Hirdetés

Kína Hupej tartományának fővárosában, Vuhanban a jelek szerint komolyan veszik a gyalogátkelőhelyek reformját, és próbálnak olyan megoldásokat találni, amelyekkel fizikailag is vissza tudják tartani a gyalogosokat attól, hogy átrohanjanak a piroson. A fel-le liftező kötelek mellett találtunk fotót egy másik ötletről is, ami emlékeztet kicsit a metrókapukra.

hvg.hu kedden írt a Vuhanban februárban üzembe állított okos gyalogosakadályról, amely egy hatalmas ajtókerethez hasonló szerkezet, két piros kötéllel vagy szalaggal, amelyek fel-le járnak attól függően, szabad-e az út a gyalogosoknak vagy sem. A készülék felső keretébe képernyőt építettek be, rajta felirat hívja fel a közlekedők figyelmét, hogy kövessék a lámpák utasításait. Korábban rendőrök és önkéntesek tartották a köteleket illetve fújták a sípokat, hogy visszatartsák a piroson átkelni akaró gyalogosok.

A kínai People’s Daily YouTube-oldalán amatőr videón látható működés közben az okos gyalogátkelő. Ha alaposabban megnézzük, az utolsó utáni pillanatban átszaladók itt egy kicsit többet kockáztatnak, mint a hagyományos zebráknál, mert nemcsak a zöldet kapó autók elől kell gyorsan eliszkolniuk, hanem még a szalag alatt is gyorsan át kell bújniuk.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170830_video_is_van_az_okos_gyalogatkelorol_amire_lecsereltek_a_sipolo_rendoroket

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés